Staal redo för comeback mot Timrå

11 februari 2009 15:38

INFÖR Kim Staal är redo för comeback efter sin axelskada. Jonas Johansson och Nick Angell är också tillbaka efter skador. Och nyförvärven Johan Björk och Kamil Piros gör debut i HV-tröjan. Det är angenäma problem för HV71 inför matchen mot Timrå på torsdag.


Staal redo för comeback mot Timrå

Kim Staal är redo för comeback efter sin axelskada. Jonas Johansson och Nick Angell är också tillbaka efter skador. Och nyförvärven Johan Björk och Kamil Piros gör debut i HV-tröjan. Det är angenäma problem för HV71 inför matchen mot Timrå på torsdag.

HV71 har kört hårt i 11 dagar och varvat hård träning med en del vila inför slutspurten av serien.
- Det har varit kul och skönt att få träna rejält. Vi har haft många träningar med bra fart, men nu ser alla fram emot att få spela matcher igen, berättar Thomas Ljungbergh.

Under uppehållet har två nya spelare anslutit till truppen. Imorgon blir det debut för Johan Björk och Kamil Piros.
- Johan (Björk) känner en del spelare som varit i Malmö tidigare, så han har inte haft några problem med att smälta in i gruppen. Kamil (Piros) har heller inte varit några problem och han har fått lite hjälp av Jan (Hrdina) att komma i ordning, säger Ljungbergh och fortsätter med att beskriva sina nya spelare:
- Johan är en stor och stabil back som vi kan få nytta av i det defensiva. Kamil är duktig och kvick med puck.

På torsdag startar serien om och det återstår endast åtta matcher innan slutspelet. HV71 ligger trea, på samma poäng som Färjestad och fyra poäng bakom serieledande Linköping. Timrå står för motståndet på torsdag. Ett Timrå som slåss för en slutspelsplats i den täta tabellen.
- Det är fortsatt jämnt i tabellen, så det gäller att vi är med och tar poäng direkt om vi ska vara i toppen.

Kim Staal slog axeln ur led på försäsongen (26 augusti) och har sedan dess varit borta från hockeyn. Men mot Timrå ser det ut att bli efterlängtad comeback.
- Kim (Staal) har inte haft några sviter av de senaste veckornas träning, så vi räknar med att han finns med mot Timrå. Vi tar ut laget imorgon och i dagsläget ser det ut som alla åtta backar och 14 forwards är disponibla. Det skapar bra konkurrens i laget och ger oss en bra bredd. Återstår att se hur vi formerar laget, men det är angenäma problem, tycker HV-tränaren.

TIMRÅ IK-HV71
Omgång 48 Torsdag 12 februari, kl. 19:00 E.ON Arena

TV: PPV/Säsongskortet
RADIO: Hör matchen i sin helhet på SR webbradio

Skadeläget:
Jan Hrdina (f) - rygg
Johan Halvardsson (b) - knä
David Fredriksson (f) - hand