Leksand besegrade HV71
Publicerad: 2021-01-04
Det blev åter förlust för HV71 under måndagskvällen, den här gången mot Leksand. Markus Svensson debuterade mellan stolparna och stod för en fin insats resultatet till trots.

Leksand gästade under måndagskvällen Husqvarna Garden för möte med HV71. Efter ett givande och tagande under matchupptakten kopplade bortalaget grepp om spelet allt mer. Trots ett stort skottövertag öppnade ändå HV71 målskyttet i matchen, genom ett slagskott i powerplay från Johannes Kinnvall. Markus Svensson fick väldigt mycket att göra mellan stolparna under sin första kväll på jobbet i HV-dressen och bjöd på flera fina parader. Dessvärre för hans del kom ändå kvitteringsmålet så småningom när Fredrik Forsberg blev målskytt efter en serie ingripanden av Svensson.

Den andra perioden fortsatte i samma stil, där dalmasarna fortsatte diktera villkoren i offensiven. HV71 hade svårt att komma till lägen och räddades av en fortsatt het burväktare Svensson. Leksand återtog ledningen i numerärt överläge genom Otto Paajanen, efter att Ryan Stoa visats ut två minuter för tripping.

I tredje blev det en spelmässig ljusning för HV71, som huserade allt mer i anfallszon och utmanade Janne Juvonen betydligt mer. En möjlighet i powerplay blev fick till slut bägaren att flöda över. Filip Sandberg styrde då in ett avslut från Eric Martinsson och kvitterade matchen. Leksingarna högg tillbaka kort därpå i powerplay genom slovaken Peter Cehlarik och återtog ledningen i matchen. En ledning vilken sedan utökades i tom kasse genom Carter Ashton, vilket cementerade slutresultat 2–4.

HV71 2-4 Leksands IF (1–1, 0–1, 1–2)
07:52 1–0 (PP1) HV71 Johannes Kinnvall (Martinsson, Bergström)
09:51 1–1 (EQ) LIF Fredrik Forsberg (Knuts, Karlsson)

35:23 1–2 (PP1) LIF Otto Paajanen (Caito, Cehlarik)

47:40 2–2 (PP1) HV71 Filip Sandberg (Martinsson, Bergström)
55:30 2–3 (PP1) LIF Peter Cehlarik (Hrivik, Camper)
59:28 2–4 (EQ) LIF Carter Ashton (Paajanen)

Skott: 27–36