HV71 vann seriepremiären
Publicerad: 2017-09-16
SHL
HV71 vann premiären av SHL-säsongen 2017/2018 mot Djurgårdens IF med 4-2 inför drygt 6600 åskådare hemma i Kinnarps Arena. HV:s mål gjordes utav Sebastian Wännström, Pierre Engvall, Isac Brännström och Anton Bengtsson.

Det syntes att det var två spelsugna lag som kom ut på Kinnarps Arenas is för seriepremiär. Båda lagen hade bra fart under skridskorna och skapade ett par bra fina målchanser, där Victor Ejdsell var närmast att spräcka nollan efter knappt fem minuter. HV71 skulle dock spräcka målnollan först, och det i säsongens första powerplay. Nyförvärvet Sebastian Wennström serverades öppet mål, fick ingen ren träff på pucken, men lyckades ändå valla in den via Djurgårdsmålvaktens arm, stolpen och in i mål.

Fler nyförvärv målade
Djurgården fick tidigt i mittperioden en ypperlig chans att kvittera matchen efter en 2+2-utvisning för HV71, men ett stabilt och uppoffrande boxplay gav gästerna aldrig någon farlig målchans där. Men kvitteringen skulle ändå komma i mittakten, när Jonathan Davidsson klev fram och överlistade Linus Söderström i HV-kassen.

Gästernas glädje blev dock kortvarig, för knappt två minuter senare snappade ytterligare ett av HV71:s nyförvärv inför säsongen, Pierre Engvall, upp pucken i slottet, tog ett par skär åt sidan felvänd och skickade med en distinkt backhand upp pucken i Djurgårdsmålvaktens högra kryss till 2-1.

Brännströms första i A-laget
Djurgården skulle dock kvittera matchen ytterligare en gång, tidigt i den tredje perioden. Denna gången var det Andreas Engqvist som höll sig framme och petade in 2-2 bakom Söderström. Men inte denna gången heller fick gästerna glädjas speciellt länge, för drygt minuter senare klev Isac Brännström fram och skickade in sitt första SHL-mål i karriären till 3-2.

Djurgården fick sedan jaga en tredje kvittering för kvällen och när man i slutminuterna fick spela powerplay plockade man även ut målvakten, men då skickade istället Anton Bengtsson pucken över hela planen och i mål och såg till att HV71 vann seriepremiären med 4-2.

HV71 - Djurgårdens IF 4 - 2 (1-0, 1-1, 2-1)

08:09 1 - 0 Sebastian Wännström (Ejdsell, Pilut), PP1

35:08 1 - 1 Jonathan Davidsson (Jonsson-Fjällby, Vejdemo), EQ
36:46 2 - 1 Pierre Engvall, EQ

44:21 2 - 2 Andreas Engqvist (Pettersson, Poster), EQ
45:34 3 - 2 Isac Brännström (Pilut, Engvall), EQ
58:41 4 - 2 Anton Bengtsson (Persson), SH1

Skott: 27 - 22 (11-6, 6-8, 10-8)
Utv. minuter: HV71: 6 (3x2), DIF: 4 (2x2)