• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Idag 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Jenni Asserholt avslutar spelarkarriären

15 mars 2019 09:00
HV71 Dam

Det står nu klart att en av svensk damhockeys stora spelare, Jenni Asserholt, lägger skridskorna på hyllan efter en fantastisk karriär med bland annat tio VM- och tre OS-turneringar. ”Det har varit en livsstil som jag levt med länge”, säger Jenni.


Jenni Asserholt kom till HV71 från Linköping HC 2015 och har varit ledande spelare i damlaget de senaste säsongerna i HV71 etablering i SDHL. Nu är en lång spelarkarriär över.

– Nu känns det bra att ha tagit beslutet. Det har varit en process att bearbeta som jag nu gått igenom. Jag har levt med hockeyn så länge att jag i princip inte vet något annat, säger Jenni Asserholt.

Efter 235 landskamper, tio VM-turnering, tre OS och två SM-guld finns det många minnen för Jenni att se tillbaka på.

– Det häftigaste är nog att jag fått vara med på damhockeyns revolution och dit den är idag med världsstjärnor i vår liga och matcher som sänds på TV. Men naturligtvis finns många minnen från VM och OS, inte minst när vi tog silver i Turin 2006. Alla människor man har fått träffa genom åren som lärt mig otroligt mycket av och som gett mig erfarenheter jag kommer bära med mig resten av livet. I HV71 är det hela resan som laget gjort och såklart rekordmatchen där vi fick visa upp damhockeyn inför en storpublik. Det är minnen man aldrig glömmer.

Hur tror du vi kommer minnas Jenni Asserholts insatser för hockeyn i framtiden?
– Jag har alltid älskat att tävla och vinna och det kanske varit mitt signum. Det har drivit mig mycket både på och utanför isen. Jag har alltid känt en otrolig stolthet över att dra på mig landslagströjan och representera Sverige ute i världen.

Du har spelat elitishockey under så många år. Förutom vilja att vinna, vad har drivit dig?
– Jag har alltid varit nyfiken på nya utmaningar. När jag kom till Linköping gjordes en femårsplan upp och klubben satsade stort. Det resulterade i två SM-guld. Det var också det som var häftigt med att komma till HV71 som nykomling i SDHL. Att påbörjan en resa med ett lag som sedan slutade i en SM-final. Det gör att man utvecklas både som spelare och som människa.

Nu är den aktiva spelarkarriären slut. Hur ser du på framtiden?
– Just nu är jag hemma med min dotter Zoe, men jag kommer att ha en fortsatt roll i HV71 och vad den blir är inte riktigt klar ännu. Hockeyn kommer jag aldrig släppa helt och det ska bli otroligt spännande att se vad framtiden har att erbjuda.