Ullström matchvinnare när HV71 straffade Trinec
Publicerad: 2017-10-03
CHL
HV71 spelade på tisdagskvällen den näst sista gruppspelsmatchen i Champions Hockey League. Tjeckiska Ocelari Trinec stod för motståndet i en jämn match där HV71 till slut vann med 2-1 efter straffar. David Ullström tvåmålsskytt.

Det var bortalaget från Tjeckien som gjorde matachens första mål. Efter en tilltrasslad situation framför mål lyckades Jiří Polanský göra 0-1. Målet gjordes i numerärt överläge efter knappt nio minuter in i matchen. Första perioden var annars jämn där båda lagen skapade chanser, men två bra målvakter i Jonas Gunnarsson och Šimon Hrubec såg till att den första perioden slutade 0-1.

HV71 stod för det offensiva spelet i den andra perioden. Hemmalaget hade bud på kvittering vid flera tillfällen men Trinec-målvakten stod för flera svettiga räddningar. Mattias Tedenby missade ett straffslag halvvägs in i perioden och Victor Ejdsell hade ett friläge med bara sekunder kvar, men Hrubec såg på egen hand till att ställningen var 0-1 även efter två perioder.

HV71 kom ut starkt i den tredje perioden och fick till slut utdelning. Det var David Ullström som styrde in 1-1 efter passning från Victor Ejdsell. Målet gjordes i spel fem mot fyra. Matchen var därefter jämn och 1-1 stod sig perioden och övertiden ut. David Ullström blev sedan matchhjälte när han avgjorde med en fin straff mellan benen på Hrubec.

Nästa tisdag spelas en direkt avgörande sista gruppspelsmatch i Tjeckien. HV71 behöver tre poäng för att gå vidare till slutspel.

HV71 - Ocelari Trinec 2-1 SO (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

08:46 0-1 Jiří Polanský (Krajíček)