Dubbla vinster för HV71 Dam
Publicerad: 2019-10-06
SDHL
HV71 Dam spelade i helgen två matcher mot Stockholmsmotstånd. Helgen började med vinst mot SDE i lördags med 7-2 och idag blev det ytterligare en seger mot AIK som besegrades med 6-3. HV71 Dam leder nu tabellen på 22 poäng, 8 poäng före Brynäs och Luleå som har en match mindre spelad.

I den sjunde omgången av SDHL var det under lördagen dags för HV71 att ta emot överraskningslaget SDE i Kinnarps Arena. Ett SDE som tagit imponerande segrar mot förväntade topplag och som vunnit fyra av sina fem inledande matcher.

HV71 kom att öppna målskyttet genom mål av Kennedy Marchment tre minuter in i första perioden, SDE kvitterar dock bara sekunderna efter genom mål av Pia Pren. Fortsättningen av perioden blir sedan jämn men HV71 lyckas få till ett psykologiskt viktigt mål i sluttakten av andra perioden när Kaitlyn Tougas gör sitt andra mål för säsongen.

I andra perioden tar HV71 tillvara på en powerplaychans och Jessica Healey gör sitt första mål för säsongen, SDE ska dock reducera strax efter genom Julie Zwarthoed. Trots speldominans från HV71 så slutar andra perioden bara 1-1 och ställningen inför tredje perioden är 3-2.

Om effektiviteten i målskyttet var ett problem i andra perioden så ska HV71 tillslut få utdelning. HV71 gör fyra raka mål i sista perioden efter dubbla mål av Kennedy Marchment, Jessica Healey gör ytterligare ett mål i numerärt överläge och Anna Kjellbin kommer också noteras i målprotokollet.

HV71 tar i och med segern mot SDE sin sjätte trepoängare på de inledande sju matcherna. Stor segerorganisatör mot SDE blir Kennedy Marchment med tre mål och en assist. Kaitlyn Tougas har också en bra eftermiddag med 1 mål och tre assist.

HV71 - SDE IF 7 - 2 (2-1, 1-1, 4-0)
Period 1:
02:58 1-0 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Morin, Tougas)
03:27 1-1 (EQ) SDE Pia Pren (Apperson, Wielenga)
19:01 2-1 (EQ) HV71 Kaitlyn Tougas (Marchment, Wikner-Zienkiewicz)

Period 2:
25:17 3-1 (PP1) HV71 Jessica Healey
26:17 3-2 (EQ) SDE Julie Zwarthoed (Yetman)

Period 3:
45:22 4-2 (EQ) HV71 Anna Kjellbin (Borgqvist)
46:14 5-2 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Hakala)
47:10 6-2 (PP1) HV71 Jessica Healey (Tougas, Olsson)
55:23 7-2 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Tougas, Lindstedt)

Skott: 37-22
Räddningsprocent: HV71: 90.91%, SDE: 81.08%
Utv. minuter: 6-8
PP: HV71: 50,00%, SDE: 0,00%
Publik: 210

Efter vinst mot SDE dagen innan så var det återigen Stockholmsmotstånd när AIK skulle stå för motståndet. AIK som inlett SDHL säsongen bra och placerat sig på en fjärde plats i tabellen.

I flertalet av matcherna under nuvarande säsong har HV71 öppnat målskyttet. Så också denna gång, när Sanni Hakala gör sitt sjätte mål för säsongen fyra minuter in i första perioden. AIK drar sedan på sig två utvisningar i mittakten av perioden men HV71 lyckas inte kapitalisera på chanserna. Istället gör AIK 1-1 med fem minuter kvar av första perioden genom Lisa Johansson, assisterad av den tidigare HV-spelaren Fanny Rask.

Kennedy Marchment gjorde 3 mål och en assist i matchen mot SDE igår och blir också målskytt i dagens match när hon ger HV71 ledningen med 2-1 i matchen, en minut in i första perioden. AIK drar sedan på sig två utvisningar i mitten av perioden och backen Sidney Morin utökar ledningen till 3-1 i numerärt överläge. Några minuter efter gör både Thea Johansson och Felizia Wikner-Zienkiewicz sina första mål för säsongen och hemmalaget går till paus med en betryggande 5-1 ledning. HV71 har såhär långt dominerat skottstatistiken, 14-3 i första perioden och 11-3 i andra perioden.

Imaginära "trygga ledningar" i ishockey är alltid farligt och AIK reducerar både en och två gånger i sista perioden efter mål av Estelle Forsberg och Ida Nikula. AIK kommer dock inte närmare än så och Lina Ljungblom sätter slutligen spiken i kistan när hon gör 6-3 till HV71 med åtta minuter kvar av matchen.

HV71 - AIK 6 - 3 (1-1, 4-0, 1-2)