Full pott i helgens back to back
Publicerad: 2017-01-14
SHL
HV71 besegrade Rögle BK i en målrik tillställning på lördagskvällen. Slutresultatet skrevs till 5-3 där samtliga mål av hemmalaget gjordes i den andra perioden.

Trots en målrik match går inte första perioden till historien som den mest välspelade perioden. En tempofattig period som präglades av en hel del utvisning för båda lagen. Ett mål hamnade däremot i målprotokollet och det var Rögle BK som noterades för det. Ludwig Rensfeldt blev matchens första målskytt när han fick ett pass mitt i slottet, tog emot pucken och med ett rappt avslut satte 0-1 med två minuter kvar av perioden.

Målrikt i andra perioden
Om första perioden var lite av ett sömnpiller blev det tvärtom i period nummer två som utvecklades till ett riktigt målkalas. Ted Brithén inledde målfesten när han kvitterade i powerplay sex minuter in i perioden. Önerud hade pucken bakom mål, passade in till en fri Brithén som i sin tur hittade krysset bakom Oscar Dansk. Målet innebar även att HV71 spräckte en svit på 31 raka powerplay utan mål.

Rögle lät sig inte slås ner av kvitteringspucken och skulle på nytt ta ledningen. Fredrik Karlsson fick en slumppuck framför mål och vevade in 1-2. En ledning som däremot inte blev långvarig när HV-backen Kristofer Berglund sköt från dålig vinkel och pucken letade sig, via en bortaspelare, in i mål. Berglunds första mål för säsongen.

Hemmalaget tog över matchen efter kvitteringspucken och passade även på att ta ledningen när Simon Önerud styrde in 3-2 på Kristofer Berglunds avslut. Målet innebär även att Önerud nu har gjort mål i tre raka matcher. 13 sekunder senare var det dags för hemmafansen att få jubla igen. Christoffer Törngren serverade en fri Kevin Stenlund framför mål som satte dit 4-2 Innan perioden var slut bjöd även Mattias Tedenby på show. Först snurrade han upp Rögleförsvaret som med oschyssta medel var tvungna att stoppa HV-forwarden och straff tilldömdes. En straff som Tedenby läckert satte dit.

HV71 bevakade sin ledning i den tredje perioden och fortsatte föra matchen. Några fler mål blev det dock inte för hemmalaget och istället var det Rögle som fick in en reduceringspuck. Men närmre än 5-3 kom inte bortalaget och HV71 tog hem segern för andra dagen i rad.

HV71 – Rögle BK 5-3 (0-1, 5-1, 0-1)

17:59 0-1 Ludvig Rensfeldt (Connolly, Hedberg)

26:09 1-1 Ted Brithén (Önerud, Sandberg) PP1
30:10 1-2 Filip Karlsson (Lerg, Claesson)
31:14 2-2 Kristofer Berglund (Törngren, Persson)
33:49 3-2 Simon Önerud (Berglund, Persson)
34:02 4-2 Kevin Stenlund (Törngren, Sundh)
39:44 5-2 Mattias Tedenby PS