Poängstark center klar för HV71

30 maj 2021 15:08
PRESSMEDDELANDE

HV71 är överens med den amerikanska center Tyler Vesel som förra säsongen spelade i IF Björklöven. ”En smart center som är en pålitlig poängplockare”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


De två senaste säsongerna har Vesel spelat i IF Björlöven och gjort 89 poäng på 111 matcher. Förra året kom han på elfte plats i poängligan i HockeyAllsvenskan.

– Tyler är en smart center som är nyttig i alla tre zoner. Han har en offensiv dimension som varit på toppnivå i HockeyAllsvenskan de senaste två åren. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i vår miljö, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Tyler Vesel är draftad av Edmonton Oiler och tillbringade två säsonger i klubbens farmarlag Bakersfield Condors innan flyttlasset gick till Sverige 2019.

– HV71 är en klubb med en stark historik och höga ambitioner att ta sig tillbaka till SHL. Jag hoppas och tror att jag kan bidra i spelet i alla olika situationer och är en tävlingsmänniska som ska göra allt för att laget ska vara framgångsrikt, säger Tyler Vesel.

Kontraktet med Tyler Vesel gäller i ett år.

FAKTA / VESEL
Född: 940414, Duluth USA
Position: Center
Skjuter: Höger
Längd / vikt: 180 cm / 83 kg

Tidigare klubbar: University of Nebraska, Bakersfield Condors, IF Björklöven