Tommy Samuelsson inför returmötet mot AIK

18 november 2021 16:00
Inför

HV71 vann mot AIK med 2–1 på Hovet på onsdagen och nu är det dags för returmöte i Husqvarna Garden på fredagskvällen. ”Vi ser fram emot att spela inför vår fantastiska hemmapublik igen”, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.


Det blev en jämn match på Hovet mellan HV71 och AIK på onsdagskvällens och precis som vid lagens två tidigare möten var det HV71 som gick segrande från matchen. Slutresultatet skrevs till 2-1 och tränaren Tommy Samuelsson såg många bra saker i sitt lags spel.

– En stabil bortamatch av oss i det stora hela. Vi sätter oss i lite dum sits när vi tar för många utvisningar, framför allt på offensiv planhalva, men vi gör det samtidigt bra i boxplay. Vi orkar hålla en struktur och ett lugn i gruppen och sista perioden är det vi som är spelförande så över lag en bra bortamatch.

Tillbaka i spel efter landslagsspel var Zion Nybeck, Emil Andrae och Victor Sjöholm. Trions insats mot AIK gladde HV-tränaren.

– De kom in med en härlig energi efter att ha varit i väg med landslaget. Kul för Zion att få göra säsongens första mål, men jag tycker att alla tre gör avtryck och står för imponerande insatser.

En annan som storspelade var målvakten Filip Larsson som räddade 28 skott i matchen.

– Han står för det som hela gruppen står för. Han sprider ett lugn och en trygghet som smittar av sig och det var kul att se hans insats igår.

Nu väntar grundseriens fjärde och sista möte mot AIK – denna gång i Husqvarna Garden.

– Det har varit samma struktur på de andra matcherna så jag räknar med att det blir liknande i morgon. Det gäller att ta vara på kropparna och komma så väl förberedda vi kan. Det ska bli oerhört kul att spela inför hemmapubliken igen. Jag hörde att det var mycket biljetter sålda och publikens stöd betyder mycket för oss.

Mot AIK saknades Jonathan Davidsson och HV-forwarden var inte tillbaka i träning på torsdagen. Dessutom tränade Fredrik Forsberg på egen hand.

– Vi får avvakta fredagens värmning gällande Davidsson och Forsbergs medverkan, hälsar Tommy Samuelsson.