HV71 Dam vinner i återstarten av SDHL
Publicerad: 2019-11-16
HV71 Dam vinner i återstarten av SDHL efter en stabil 4-0 seger mot SDE. Målskyttar i HV71: Jessica Healey (2), Kennedy Marchment och Sidney Morin.

Efter två veckors uppehåll var det återigen dags för SDHL-hockey när SDE gästade Kinnarps Arena under lördagseftermiddagen. Ett spelsuget HV71 sätter högsta fart direkt och efter fem minuter in i första perioen gör den kanadensika stjärnbacken, tillika HV71:s lagkapten, Jessica Healey 1-0. SDE väljer sen att ta en timeout när halva perioden är spelad i samband med hemmalagets 2-0 mål av Kennedy Marchment. Första perioden är HV71:s och de vinner också skotten med 11-2.

Spelövertaget kommer att fortsätta vara i hemmalagets favör och sex minuter in i andra perioden gör backen Sidney Morin 3-0 efter pass av sina transatlantiska kedjekamrater Kennedy Marchment och Jessica Healey. SDE får sedan en chans att komma in i matchen igen när de får en möjlighet i powerplay men lyckas inte kapitalisera. Andra perioden slutar 1-0 till hemmalaget och 12-5 i skott.

I upptakten av tredje perioden får HV71 dubbla chanser i sitt powerplayspel när SDE drar på sig två utvisningar strax efter varandra. I det sista powerplayet så får HV71 utdelning när Jessica Healey gör sitt andra mål för matchen efter pass av Kaitlyn Tougas. HV71 är det bättre laget denna eftermiddag och vinner matchen med 4-0 efter en stabil laginsats.