Andreas Thuresson klar för HV71
Publicerad: 2018-07-11
Pressmeddelande
HV71 har idag gjort klart med den landslagsmeriterade forwarden Andreas Thuresson. ”En rivig forward som tillför spets till vårt anfallsspel”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Andreas Thuresson kommer till HV71 från en säsong som började i KHL och slutade i Schweiziska NLA-ligan. Dessförinnan har Thuresson meriter både från NHL, AHL och SHL. Dessutom är han noterade för 37 matcher i Tre Kronor.

– Andreas är en hårt jobbande forward som är jobbig att möta. Han har de spetskvaliteter som vi sökt och är en pålitlig poänggörare. Dessutom har han fina ledaregenskaper och är en pådrivare i omklädningsrummet, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Andreas Thuresson om att komma till HV71.

– Det känns väldigt skönt att få Kinnarps Arena som hemmaborg de kommande två åren. Jag vet hur svårt det är att vinna där som bortalag för fansen är grymma och stödjer alltid HV Blå! Känns också rätt att komma till ett lag som har så många starka karaktärer. En bra mix och ett mycket spännande lag, säger Andreas Thuresson.

Kontraktet med Andreas Thuresson gäller i två år.

FAKTA / THURESSON
Född: 871118, Kristianstad
Moderklubb: Tyringe SoSS
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 187 cm/96 kg

Tidigare klubbar: Tyringe SoSS, Malmö Redhawks, Milwaukee Admirals, Nashville Predators, Connecticut Whale, Brynäs IF, Sibir Novisibirsk, Severstal Cherepovets, Kunlun Red Star, SCL Tigers

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners