HV71 Dam vinner även i returen mot Göteborg
Publicerad: 2019-10-13
HV71 Dam inkasserade ytterligare sex poäng när de vann även det andra mötet mot Göteborg under eftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 6-1 efter hattrick av Kennedy Marchment. Michelle Löwenhielm, Sidney Morin och Sanni Hakala gjorde också mål i HV71.

HV71 inkasserade ytterligare en seger när Göteborg besegrades med 6-1 under söndagseftermiddagen. HV71 drygar nu ut serieledningen och leder SDHL-tabellen på 28 poäng, 8 före poäng före Brynäs som har en match mindre spelad.

HV71 har haft förmågan att göra det första målet i flertalet av matcherna, så också idag, när Michelle Löwenhielm gör 1-0 efter pass Jessica Healey och Hanna Olsson. HV71 är det spelförande laget i perioden och skapar chanser men är inte tillräckligt vassa i sina avslut. Första perioden kommer dock sluta i likaläge när Emma Johansson i Göteborg kvitterar till 1-1 med fyra minuter kvar av perioden.

Andra perioden börjar bra för HV71 när Kennedy Marchment sätter 2-1 dryga två minuter in perioden. Mittperioden är jämnare och HV71 drar på sig två utvisningar i mittakten, men istället för Göteborg utdelning så sticker backen Sidney Morin upp och gör 3-1 till HV71 i numerärt underläge.

Ett tröttkört Göteborg får sedan det svårt i tredjeperioden och HV71 lyckas göra tre mål och vinner matchen med 6-1. Kennedy Marchemnt som är inne i ett litet målstim just nu, gör två mål och den vindsnabba forwarden Sanni Hakala gör ett.

Nästa match: HV71 vs Brynäs lördag 19 oktober 17:00 Kinnarps Arena

HV71 - Göteborg 6 - 1 (1-1, 2-0, 3-0)
07:45 1-0 (EQ) HV71 Michelle Löwenhielm (Healey, Olsson)

22:30 2-1 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Hakala, Tougas)
33:18 3-1 (SH1) HV71 Sidney Morin (Tougas)

44:21 4-1 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Löwenhielm)
51:27 5-1 (SH1) HV71 Sanni Hakala (Morin)
55:09 6-1 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Hakala, Tougas)