HV71 förlorade mot Skellefteå

25 februari 2020 21:19

Det blev en tung bortaförlust i Skellefteå Arena mot ett formstarkt hemmalag. HV71 saknade effektiviteten i avsluten och lyckades trots goda möjligheter inte att överlista Gustaf Lindvall i SAIK-kassen i tillräcklig utsträckning. Linus Fröberg stod för HV71:s mål i matchen.


Den första perioden i Skellefteå Kraft Arena var avvaktande och chansfattig. Varken Skellefteå eller HV71 etablerade särskilt ordnat spel i anfallszon och målvakterna hade en lugn start på arbetsdagen. Med undantag för ett vackert friläge för Anthony Camara, där Gustaf Lindvall var väl med på noterna, var målchanserna av desto lägre kvalitet. En defensivt sett väl utförd period av respektive lag där spelarna sannolikt var mer tillfreds än publiken.

Spelet var desto mer publikfriande i den andra perioden då det spelades med öppna spjäll. HV71 kom ut bra och hade bud på ledningspucken, innan Skellefteå fick en möjlighet i spel fem mot tre. Hemmalaget träffade stolpen och hade ett starkt tryck, men lyckades inte utnyttja möjligheten i powerplay. Målet skulle istället komma för västerbottningarna i spel fyra mot fyra genom Jonathan Pudas, med ett skott genom trafik. Samme Pudas utökade ledningen med ett slagskott i numerärt överläge med två minuter återstående i perioden.

HV71 kom ut i slutakten på jakt efter reducering och flyttade fram positionerna. Trots en tidig möjlighet i powerplay lyckades inte HV71 komma in i matchen målmässigt och möttes ständigt av ett väl samlat Skellefteå, redo att kontra. Jonas Gunnarsson stod för flera högklassiga räddningar efter just omställningar. Med tre minuter kvar kom reduceringen genom Linus Fröberg, med utplockad målvakt. Trots fortsatt HV-anstormning i slutet pallade Skellefteå trycket och plockade hem segern.

Skellefteå AIK 2-1 HV71 (0–0, 2–0, 0–1)
Period 1:
Inga mål.

Period 2:
32:05 1–0 (EQ) SAIK Jonathan Pudas (Broberg, Pettersson)
37:29 2–0 (PP1) SAIK Jonathan Pudas (Frödén, Wingerli)

Period 3:
57:32 2–1 (EQ) SAIK Linus Fröberg (Thörnberg, Ikonen)

Skott: 25–33
Räddningsprocent: SAIK: 96,97% , HV71: 92,00%
Utv. minuter: 6–20
PP: : 25,00%, : 0,00%
Publik: 4191