HV71 vann när Åhman debuterade
Publicerad: 2018-01-04
MATCH
HV71 tog sin fjärde raka seger mot Karlskrona denna säsongen. Slutsiffrorna skrevs till 6-2 efter att Victor Ejdsell gjort två mål och Lawrence Pilut, Pierre Engvall, Anton Bengtsson och Stefan Elliott gjort ett mål. Adam Åhman gjorde SHL-debut i HV-målet och stod för en fin insats.

Den första perioden var lite tillknäppt och saknade de riktigt heta målchanserna. Lagen hade varsitt läge i powerplay men inga mål efter den första perioden.

Mål blev det istället i den andra perioden. HV71 fick ett läge i powerplay och där är Stefan Elliott vass. Han dundrade in ledningsmålet för HV71. Strax efter fick Karlskrona straff. SHL-debuterande Adam Åhman i HV-målet gjorde en fin räddning på Mattias Guters straff. Men Guter fick revansch på Åhman bara minuterna senare då han lyckades kvitter för Karlskrona. 1-1 efter två perioder.

Vi spelar bitvis bra och har långa anfall, men Karlskrona sticker upp och får några farliga lägen, sa Robin Figren i Cmore.

HV71 fick en bra start på den tredje perioden. Bara efter dryga minuten kunde Victor Ejdsell ge HV71 ledningen. Kort därefter kunde formstarke Anton Bengtsson öka på HV71:s ledning med sitt 3-1-mål. Men det dröjde inte många minuter innan Mattias Guter återigen höll sig framme och kunde reducera för Karlskrona.

Med 10 minuter kvar spelade Victor Ejdsell fram Pierre Engvall med en läcker passning och Engvall kunde göra 4-2 för HV71. Engvalls första mål sedan målet i seriepremiären mot Djurgården.

Lawrence Pilut kunde sedan göra 5-2 i tom kasse och Victor Ejdsell 6-2 i slutet av perioden och HV71 tar sin fjärde seger mot Karlskrona denna säsongen.