Förlust mot Skellefteå
Publicerad: 2021-02-25
Gästande Skellefteå segrade över HV71 i Husqvarna Garden under torsdagskvällen, efter en målsnål affär där bortalaget gjorde matchens enda två mål.

De båda burväktarna Hugo Alnefelt och Arvid Söderblom hade en lugn start på matchen då enbart två skott avfyrades under de första fem minuterna. Trots varsina möjligheter i powerplay hade både HV71 och Skellefteå svårt att få igenom puckarna. Även om chanserna inte var de flesta var det hög fart på isen och ganska underhållande spel. Mot slutet öppnade det upp sig desto mer, men målen de uteblev.

HV71 inledde den andra perioden piggt, men möttes ständigt av ett väl samlat Skellefteå. Likt i föregående period var det jämnt skägg mellan lagen och det var tomt i förarsätet. Det här innan Rickard Hugg prickade in matchens första mål för gästerna med drygt fem minuter kvar att spela i perioden. Västerbottningarna höll därefter undan och HV71 hade fortsatt svårt att etablera tryck i anfallszon.

HV71 äntrade isen i underläge och möttes åter av ett fortsatt hårt pressande bortalag hack i häl. Hugo Alnefelt tvingades utgå i paus och Jonas Gunnarsson tog plats mellan stolparna i hans ställe och fick bekänna färg direkt och gjorde ett par vassa räddningar tidigt. HV71 flyttade fram positionerna mer och mer ju längre perioden gick, vilket istället för HV-mål resulterade i en snabb konstring där Skellefteå utökade ledningen genom Oscar Möller. Det kom också att bli slutresultatet och gästande manskap plockade med sig samtliga poäng med sig hem.

HV71 0-2 Skellefteå AIK (0–0, 0–1, 0–1)
Period 1:
Inga mål.

Period 2:
34:43 0–1 (EQ) SAIK Rickard Hugg (Broberg, Lundberg)

Period 3:
56:41 0–2 (EQ) SAIK Oscar Möller (Wingerli, Lindholm)

Skott: 25–31
Räddningsprocent: HV71: 93,55% , SAIK: 100,00%
Utvisningsminuter: 8–10
PP: HV71: 0,00%, SAIK: 0,00%

Skribent Jesper Liljegren
Huvudsponsor
Premiumpartners