Förlust i årets sista match
Publicerad: 2020-12-30
Serieledande Frölunda besegrade HV71 i en målsnål historia, där starkt målvaktsspel var starkt bidragande till segern. Målskytt för HV71 var Filip Sandberg.

Årets sista ishockeymatch för HV71 var kommen, och ett serieledande Frölunda dukade upp i Scandinavium. Trots ett fartfyllt spel över hela isen kom inget av lagen till några vidare målchanser. Mora-lånen Filip Cederqvist och Lukas Wernblom visade goda tendenser, men likt övriga i HV71 bidrog det inte till något nätrassel. Istället tog Frölunda ledningen i numerärt överläge genom Joel Lundqvist, vilket också blev periodens enda mål.

Chanserna var flera i den andra perioden och farten var densamma. HV71 kom till flera bra möjligheter, men en het Johan Matsson stod i vägen. Den där sista skärpan saknades också. Spelmässigt var det åter jämnt, och återigen var det Frölunda som gjorde mål. Den här gången genom Patrik Carlsson.

Tre minuter in i den tredje perioden var det äntligen dags för HV-mål, målskytt blev Filip Sandberg i powerplay. Därefter flyttades positionerna fram allt mer och kvittering jagades. Lånen Wernblom och Cederqvist visade åter framfötterna, men lyckades inte överlista Matsson. HV71 plockade ut målvakten i slutminuterna, då satte istället Frölunda-backen Jens Olsson dit 3–1 till hemmalaget. Joel Lundqvist gjorde även han mål på samma sätt innan allt var sagt och gjort.

Frölunda HC 4-1 HV71 (1–0, 1–0, 2–1)
11:34 1–0 (PP1) FHC Joel Lundqvist (Friberg, Olsson)

38:44 2–0 (EQ) FHC Patrik Carlsson (Sellgren, Hjalmarsson)

42:49 2–1 (PP1) HV71 Filip Sandberg (Bergström, Martinsson)
57:55 3–1 (EQ) FHC Jens Olsson (utan assist) 59:45 4–1 (EQ) FHC Joel Lundqvist (Nässén, Ehn)

Skott: 27–23
Räddningsprocent: FHC: 95,65% , HV71: 85,19%
Utvisningsminuter: 6–2
PP: FHC: 100,00%, HV71: 33,33%