Bortaförlust mot Örebro
Publicerad: 2021-01-09
Trots en stark öppning på matchen i ledning blev det förlust för HV71 i Behrn Arena. Hemmalaget kom tillbaka i den andra perioden och fullbordade sedan vändningen i slutperioden. Axel Holmström och Fredrik Forsberg gjorde mål för HV71.

Det blev en drömstart på matchen för HV71, då Axel Holmström forcerade in ledningsmålet bakom Jhonas Enroth blott fyrtio sekunder in i kvällens tillställning. Efter en tids givande och tagande mellan lagen gällande anfallsspelet fick HV71 en gyllene möjlighet i powerplay. HV71 innehar nämligen ligans effektivaste enhet i spelformen, samtidigt som Örebro har ligans sämsta boxplaystatistik. Ingen blev därför särskilt förvånad när Fredrik Forsberg elegant lyfte in 2–0 i just powerplay.

Upptakten av mittperioden fortsatte på samma sätt för HV71, som kom med bra fart i anfallen. Sedan det vände Örebro på steken och hittade nätet efter att Ludvig Rensfeldt gjort mål. Hemmalaget bet sig därefter fast och kunde sedermera även kvittera genom Linus Öberg. Örebro fortsatte i samma stil resten av perioden och tvingade Jonas Gunnarsson till flera svettiga räddningar, vilka höll kvar HV71 i likaläge.

Hemmalaget fortsatte på inslagen väg i den tredje perioden och kontrollerade anfallsspelet. Ledningsmålet kom så småningom genom backen Jonathan Andersson efter en soloräd. HV71 jagade därefter reducering, men hade svårt att komma till målchanser värdiga ett mål. Målet hittade istället Örebros finländare Robert Leino och utökade till 4–2. HV71 jagade febrilt en upphämtning med tom målbur, där Joonas Rask istället satte spiken i kistan med ytterligare ett mål.

Örebro HK 5-2 HV71 (0–2, 2–0, 3–0)
00:40 0–1 (EQ) HV71 Axel Holmström (Wedin, Önerud)
15:05 0-2 (PP2) HV71 Fredrik Forsberg (Fröberg, Bergström)

27:40 1–2 (EQ) ÖHK Ludvig Rensfeldt (Pilö)
32:49 2–2 (EQ) ÖHK Linus Öberg (Gustafsson)

44:07 3–2 (EQ) ÖHK Jonathan Andersson (Mastomäki)
54:26 4–2 (EQ) ÖHK Robert Leino (Kovacs)
59:17 5–2 (EQ) ÖHK Joonas Rask (Abols)