Storförlust för HV71
Publicerad: 2017-11-17
SHL
HV71 förlorade det andra back to back-mötet med Linköpings HC hemma i Kinnarps Arena med 1-6. HV:s mål gjordes utav Anton Bengtsson.

Liksom torsdagens möte uppe i Linköping, så startade fredagens match i ett högt tempo, men dock utan några farliga målchanser. Mål skulle det dock bli efter knappt åtta minuter, i HV:s powerplay. Men det var gästernas Jimmy Andersson, som efter en snabb omställning prickade in 0-1 till Linköping.

Målen fortsatte sedan att trilla in i den första perioden. Först styrde Anton Bengtsson in kvitteringen till 1-1 med sin högra skridsko och minuten senare återtog Linköping ledningen med 1-2 efter ett snabbt powerplay-mål.

Stark LHC-period
Matchen fortsatte i ett högt tempo i den andra perioden med ett böljande spel och med långa sekvenser utan spelavbrott. När det andra spelavbrottet för perioden kom så hade HV dragit på sig en utvisning, som Linköping direkt utnyttjade genom att skicka in 1-3.

Gästerna var dock inte klara där, för minuten senare ökade man på till 1-4 och ytterligare 38 sekunder senare gjorde man även 1-5. Det målet innebar slutet på Linus Söderströms kväll, som byttes ut och gav plats åt Fredrik Pettersson-Wentzel mellan stolparna.

Åttonde raka fölusten
Den tredje perioden skulle främst bli en transportsträcka, där HV71 ville snygga till siffrorna. Men redan efter sex minuter så utökade Linköping till 1-6.

Fler mål blev det dock inte i matchen, utan Linköping fick med sig tre poäng hem efter att ha vunnit siin åttonde raka seger i Kinnarps Arena.

HV71 - Linköpings HC 1 - 6 (1-2, 0-3, 0-1)