Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep

Chad Billins klar för HV71

8 juli 2021 15:58
PRESSMEDDELANDE

Det blir den meriterade backen Chad Billins som blir den sista pusselbiten i lagbygget inför den kommande säsongen. ”En passningsskicklig back som är duktig i alla tre zoner”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Chad Billins har fem säsonger bakom sig i SHL och spelade förra säsongen i Brynäs IF. Tidigare har han representerat Linköping och Luleå Hockey. Nu förstärker han HV71 inför den kommande säsongen.

– En back som känner till svensk hockey väl och är användbar i alla spelformer. Chad har en fin spelförståelse och är duktig på att använda sin passningsskicklighet. En oerhört professionell hockeyspelare som vi är glada över att kunna presentera som HV-spelare, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Billins har förutom fem säsonger i SHL spelat NHL-hockey i Calgary Flames, KHL-hockey i CSKA Moskva och representerat USA i OS. Nu ska han göra allt han kan för att spela tillbaka HV71 till SHL.

– Jag ser fram emot att vara en del av HV71 som är väldigt fin organisation. Jag har alltid älskat att spela i Jönköping med de fantastiska fansen klubben har och den inramningen de skapar. Det ska bli kul att ansluta och träffa mina nya lagkamrater och jag ska göra allt jag kan för att föreningen ska vara framgångsrik, säger Chad Billins.

Kontraktet med Chad Billins gäller i ett år.

FAKTA / BILLINS
Född: 890526, Michigan USA
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 178 cm/79kg

Tidigare klubbar: Ferris University, Grand Rapids Griffins, Calgary Flames, Abbotsford Hea, CSKA Moskva, Luleå Hockey, Linköping HC, Utica Comets, Adler Mannheim, Brynäs IF