En poäng i hemmapremiären
Publicerad: 2022-09-27
SHL
Det blev förlust i HV71:s hemmapremiär mot Leksands IF. Bortalaget drog det längsta strået och vann med 3–2 efter förlängning. Tyler Vesel och Andy Miele gjorde hemmamålen.

Det var hemmapremiär inför ett fullsatt Husqvarna Garden när HV71 på tisdagskvällen spelade mot Leksands IF. HV71 förde spelet i en mållös första perioden där hemmalaget skapade de flesta och bästa målchanserna. Närmast var André Petersson med ett skott från nära håll som slank strax utanför målvaktens vänstra stople.

Målrik andra period
I den andra perioden hände desto mer. Leksand spräckte målnollan när Kalle Östman fick öppet läge framför Joni Ortio när han satte ledningspucken efter 6:24. HV71 skulle replikera snabbt och det var förra säsongens poängkungar Tyler Vesel och Fredrik Forsberg som låg bakom målet. Forsberg sköt och Vesel tog hand om returen som betydde 1–1. Efter drygt 15 minuter var det dags för måljubel igen när Andy Miele helt ostört kunde göra 2–1 till HV71. Hemmaglädjen varade dock inte länge för bara 43 sekunder senare var det kvitterat igen. Denna gång var det Justin Gleen Kloos som styrde in pucken till 2–2 efter 16:05.

I den tredje perioden var det även där HV71 som hade det mesta av spelet. Målchanser skapades av båda lagen men två bra målvakter i Joni Ortio och Mantas Armalis gjorde att den tredje perioden slutade mållöst.

Det gick bara 40 sekunder av förlängningen innan Leksand avgjorde matchen och tog med sig extrapoängen hem till Dalarna.

Nästa match för HV71 är på torsdag när man åker till Timrå.

HV71 – Leksands IF 2–3 OT (0–0, 2–2, 0–0, 0–1)