Släkten värst när HV71 förlorade
Publicerad: 2018-10-04
SHL
HV71 förlorade torsdagens hemmamatch mot Djurgårdens IF med 1-3. Simon Önerud blev HV:s enda målskytt.

Matchen inleddes fartfyllt med böljande spel, dock utan några större farligheter framför mål. HV71 var det laget som spenederade mest tid i anfallszon, vilket också gav utdelning efter knappt tio minuter. Sebastian Wännström höll i pucken vid den högra tekningscirkeln och hittade tillslut en fristående Simon Önerud framför mål, som tog emot, vände runt och lyfte in 1-0.

Efter ledningsmålet lyfte gästerna upp sitt spel och blev lite aggresivare och när SHL:s poängstarkaste kedja fick chansen att spendera tid i anfallszon så kunde Daniel Brodin peta in kvitteringen mellan benen på Jonas Gunnarsson i HV-målet.

Djurgården vände och vann
HV71 inledde den andra perioden precis lika bra som den första, hade 6-0 i skott efter ett par minuter och skapade ett par vassa målchanser, dock utan utdelning. Djurgården skulle inte skjuta sitt första skott på mål förrän knappt sju minuters in i perioden, ett skott som Jonas Gunnarsson blockerade. Men på den efterföljande tekningen kom nästa skott, som den HV-fostrade forwarden, Sebastian Strandberg, styrde in till 1-2.

Efter gästernas ledningsmål sjönk tempot och matchbilden blev mer tillknäppt där gästerna gick på att behålla sin ledning, vilket man också lyckades med. HV skapade ett par vass lägen att kvittera, men lyckades inte med skärpan i avsluten. Istället kunde Gustav Possler sätta dig 1-3 i tom kasse när HV71 jagade kvittering med sex utespelare.

HV71 - Djurgårdens IF 1 - 3 (1-1, 0-1, 0-1)

09:21 1 - 0 HV71, 11. Simon Önerud (73. Wännström, 16. Ljungh), EQ
17:20 1 - 1 DIF, 34. Daniel Brodin (15. Lilja, 40. Josefsson), EQ

26:49 1 - 2 DIF, 29. Sebastian Strandberg (56. Norell), EQ

59:03 1 - 3 DIF, 80. Gustav Possler (?), EQ, ENG

Skott på mål: 37 - 20 (15-6, 14-10, 8-4)
Skott utanför: 12 - 7 (1-2, 5-1, 6-4)
Räddningsprocent: HV71: 89,47%, DIF: 97,30%