Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Onsdag Ons 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Nu är det färdigt - här är TV-kanalerna som visar SDHL:s matcher

6 september 2019 10:20
Pressinformation

Tidigare i år meddelade SDHL en storsatsning på TV. Nu presenteras satsningens partners. Det blir SVT och C More som sänder matcherna. ”Vi är både stolta och glada över att vi får vara med i detta historiska ögonblick!” säger Angelica Lindeberg.


SDHL har tecknat historiska rättighetsavtal med SVT och C More. Efter det strategiska beslutet tidigare i år, att samtliga matcher skall tv-produceras, är nu förhandlingarna slutförda. Angelica Lindeberg kommersiell chef, SDHL, är glad:

– Det känns jättebra att vi skrivit avtal med de största mediahusen i Sverige! Både SVT och C More kommer bidra till att våra fans kan se samtliga matcher under den kommande säsongen.

Bakom investeringen finns två svenska bolag, Sportsground och XVI Sports. Två bolag som är nöjda med förhandlingarna:

– Vi är stolta över att ha bidragit till att SDHL blir den mest tv-exponerade ligan i Sverige. Ingen liga, varken på herr eller damsidan, kan mäta sig med SDHL i potentiella tittarsiffror. Det öppnar dörren till alla hockey-fans runtom i Sverige, säger Viktor Johansson, partner på XVI Sports.

192 matcher per säsong kommer att visas på Sportkanalen samt C More. Finalerna samt ytterligare cirka 25 matcher sänds på SVT:s plattformar.

– Det stora arbetet ligger framför oss. Nu gäller det att utveckla ligan för att även i fortsättningen erbjuda våra svenska hockeyfans världens bästa hockey, fortsätter Angelica Lindeberg.

Köp C More och stötta SDHL HÄR

Om SDHL
Svenska Damhockeyligan, SDHL, är riksorganisationen för de svenska elitklubbarna inom damhockey. SDHL verkar för att utveckla svensk damhockey och Svenska Damhockeyligan, dels bredda talangutvecklingen och dels vässa elitsatsningen. Det gör vi genom att samordna resurser, klubbar och engagerade partners. SDHL bildades 2016.

Om XVI Sports
XVI Sports är en svensk sportagentur som jobbar med ett flertal stora partners i Sverige. XVI Sports drivs från bolagets kontor i Stockholm, Luleå och Miami. Bolagets filosofi är att göra mer sport tillgänglig för fler fans.

Om Sportsground
Sportsground producerar årligen fler än 2000 matcher på svensk elitnivå. Med sin innovativa produktionsteknik har bolaget under flera år förtjänstfullt samarbetat med de största förbunden och ligorna i Sverige. Sportsground har sitt säte i Stockholm.

Kontaktinformation
Viktor Johansson, XVI Sports – 0703 99 33 99
[email protected]

Angelica Lindeberg, SDHL – 073 745 70 31
[email protected]

Magnus Grahn, Sportsground – 0703 76 39 65
[email protected]