• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr

Poängstark back klar för HV71

13 juli 2018 17:57
Pressmeddelande

HV71 har idag gjort klart med backen Nils Andersson, 26 år, som senast kommer från Malmö Redhawks. ”En oerhört skicklig back som varje år ligger i toppen i poängligan bland backarna”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Nils Andersson kommer närmast från Malmö Redhawks där han spelat de fyra senaste säsongerna och noterats för 112 poäng på 194 matcher. Han har dessutom provat på spel i Tre Kronor.

– Nils är en mycket kompetent back som tillhört toppskiktet i SHL de senaste åren. Vi är väldigt glada över att Nils väljer att komma till HV71 och vi är övertygade om att han kommer bli en publikfavorit i Kinnarps Arena i vinter med sitt fina backspel, säger Johan Hult.

Nils Andersson om att komma till HV71:

– Det känns oerhört roligt att representera HV71. Jag har haft fyra väldigt bra år i Malmö, men nu kände jag att det var dags för en ny utmaning. Direkt när Johan Hult presenterade sitt upplägg kändes det helrätt och väldigt spännande. En stor anledning var också att få återförenas med Markus Ljungh som är en av mina bästa vänner, säger Nils Andersson.

Kontraktet med Nils Andersson gäller i två år.

FAKTA / ANDERSSON
Född: 911015, Umeå
Moderklubb: IF Björklöven
Position: Back
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 188cm/83kg

Tidigare klubbar: IF Björklöven, Växjö Lakers, Djurgårdens IF, Malmö Redhawks