HV71 förlänger med Fantenberg
Publicerad: 2012-12-28

HV71 har förlängt kontraktet med 21-årige backen Oscar Fantenberg. "Ett självklart val", säger sportchefen Fredrik Stillman.

Oscar Fantenberg är hockeyfostrad i IF Troja-Ljungby och kom till HV71:s juniorlag inför säsongen 2009/2010. Redan samma säsong fick han chansen i a-laget under tre matcher. Totalt har Fantenberg spelat 74 elitseriematcher.
- Ett självklart val. Oscar har blommat ut och visat vad han är kapabel till. En kille från Småland som är fostrad i vårt juniorlag och som betyder mycket för oss, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Den här säsongen har Fantenberg fått mycket speltid i HV71. Han snittar nästan 20 minuter per match. Bara Mattias Karlsson och David Petrasek spelar mer. På 29 matcher har Fantenberg hittills svarat för 13 (3+10) poäng och även fått landslagsdebutera i Tre Kronor.
- Jag har fått mycket speltid och förtroende i HV71. Jag känner att jag utvecklats och hoppas att jag kan utvecklas ännu mer. Sedan får vi se vad som händer. HV71 gav mig ett bra erbjudande, men mitt önskemål var ett kontrakt på ett år eftersom jag gärna vill vidare om jag får chansen, berättar Fantenberg.

Kontraktet med Fantenberg gäller t.o.m. säsongen 2013/2014.

Press/information Daniel Wengel
Huvudsponsor
Premiumpartners