HV71 föll trots sen upphämtning
Publicerad: 2020-10-01
Det blev en tuff tillställning ur HV-ögon sett i Coop Arena ikväll. Luleå kopplade grepp tidigt, och trots en stark upphämtning i den tredje perioden lyckades HV71 inte ta sig tillbaka in i matchen.

Hemmalaget kopplade grepp från första nedsläpp och hade ett stort spelövertag. HV71 fick möjligheten att ta tag i taktpinnen genom ett tidigt numerärt överläge utan framgång, istället tog Luleå ledningen i spelformen kort därpå genom Jack Connolly. Norrbottningarna fortsatte på inslagen väg och efter en långvarig press tråcklade Arttu Ilomäki in 2–0 bakom Hugo Alnefelt. Med en minut kvar att spela bröt Fredrik Forsberg en passning högt upp i banan, vann kampen framför mål och tryckte själv in reduceringspucken bakom David Rautio.

Motvind blåste trots det åter upp i ansiktet på HV71, då Isac Brännström utökade Luleås ledning blott sekunder in i den andra perioden. Niklas Olausson utökade sedan ytterligare, innan Simon Önerud stoppade blödningen och reducerade kort därpå. Den glädjen blev kortvarig, då Nils Lundkvist relativt omgående rev av plåstret igen och satte dit 5–2, ett psykologiskt tufft mål efter reduceringen.

HV71 kom ut starkt i den tredje perioden, redo att visa vad de går för. Kapten Simon Önerud visade vägen tidigt genom att resolut pricka in 5–3. Framburna av reduceringen fortsatte HV71 elda på och spenderade långa stunder i anfallszon. Under en sådan sekvens krympte Anton Wedin ledningen ytterligare efter att ha blivit serverad framför mål av Linus Fröberg. Dominansen fortsatte ända in i slutsekunderna, men närmare än en ribbträff från Lias Andersson kom HV71 inte.

Luleå HF 5-4 HV71 (2–1, 3–1, 0–2)
07:56 1–0 (PP1) LHF Jack Connolly (Berglund, P Emanuelsson)
16:21 2–0 (EQ) LHF Arttu Ilomäki (Brännström, Berglund)
19:06 2–1 (EQ) HV71 Fredrik Forsberg (utan assist)

20:12 3–1 (PP1) LHF Isac Brännström (Hållander, Connolly)
28:27 4–1 (EQ) LHF Niklas Olausson (Klasen, Tyrväinen)
33:11 4–2 (EQ) HV71 Simon Önerud (Sandin, Andersson)
33:38 5–2 (EQ) LHF Nils Lundkvist (Tyrväinen, Olausson)

40:35 5–3 (EQ) HV71 Simon Önerud (Andersson, Sandin)
51:38 5–4 (EQ) HV71 Anton Wedin (Fröberg, Bergström)