Förlust mot Linköping
Publicerad: 2020-01-21
Det blev en tung förlust i rivalmötet mot Linköping. I en avvaktande match, där HV71 inte fick ordning på offensiven kunde gästerna segra med siffrorna 1–4. Linus Sandin stod för HV71:s mål för kvällen.

Efter några trevande inledande minuter tog Linköping kommandot i matchen och etablerade långvarig press i anfallszon flera gånger om. Till slut kom också belöningen efter att Robin Johansson forcerat in ledningspucken bakom Jonas Gunnarsson. Gästerna stärktes ytterligare efter målet och skapade mycket i offensiv riktning. HV71 lyckades till slut stävja offensiven och kunde flytta upp spelet, utan att etablera målchanser av ädlare valör.

Inledningen av mittperioden var avvaktande och inget av lagen direkt dikterade villkoren. HV71 gavs gyllene möjligheter genom två numerära överlägen på raken, men lyckades inte sätta dit kvitteringen. HV71 fortsatte flytta fram positionerna och hotade efter hand Jonas Gustavsson i LHC-kassen. Till slut kom också kvitteringen efter att Linus Sandin slagit in en retur framför mål. Jaakko Rissanen hade ett jätteläge i slutsekunderna, vilket avvärjdes av en het Jonas Gunnarsson.

Linköping drog ifrån
Tempot skruvades upp i den tredje perioden och HV71 tog kommandot och kom till flera lägen. Efter ett misslyckat uppspel var det istället Linköping som tog ledningen efter att Jaakko Rissanen påpassligt snappat upp pucken och serverat målskytten Joe Whitney. Linköping fylldes med självförtroende efter målet och utökade några minuter senare genom Sebastian Karlsson. Det blev en tung kväll för HV71, där spiken i kistan slutligen sattes i tom kasse av Broc Little.

HV71 - Linköpings HC (0–1, 1–0, 0–2)
04:16 0–1 (EQ) LHC Robin Johansson (S Karlsson, Törnqvist)

38:59 1–1 (EQ) HV71 Linus Sandin (Törngren, Lauridsen)

43:24 1–2 (EQ) LHC Joe Whitney (Rissanen)
47:49 1–3 (EQ) LHC Sebastian Karlsson (F Karlsson, Törnqvist)
18:12 1–4 (EQ) LHC Broc Little (Joe Whitney)

Skott: 24–23
Räddningsprocent: HV71: 82,61% , LHC: 95,83%