Emil Andrae stannar i HV71
Publicerad: 2022-05-25
PRESSMEDDELANDE
Det är klart att vinnaren av Guldgallret, Emil Andrae stannar i HV71 och har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. ”Det känns fantastiskt och jag hoppas kunna fortsätta min och lagets utveckling nästa säsong”, säger Emil Andrae.

Ytterligare en pusselbit i lagbygget inför nästa säsong är nu på plats. Vinnaren av Guldgallret och JVM-kaptenen Emil Andrae har skrivit på en förlängning av sitt avtal med HV71.

– Jag känner att jag tog stora kliv i min utveckling förra säsongen och vet att HV71 är rätt klubb att vara i för att fortsätta den utvecklingen. Nu är HV71 tillbaka där föreningen hör hemma och klubben har en spännande resa på gång, säger Emil Andrae.

Emil Andrae går in på sin femte säsong med HV71 och kom till HV71 som junior 2018. Den senaste säsongen stod den 20-årige backen för 33 poäng (9+24) på 41 matcher och i slutspelet för hela 11 poäng (3+8) på 10 slutspelsmatcher.) på 10 slutspelsmatcher.

– Att Emil är en oerhört skicklig back på isen visade han tydligt förra säsongen. Trots sin unga ålder är han också en pådrivare utanför isen som vill utveckla både sig själv och laget för att nå framgång. Det är minst en lika viktig egenskap och vi är glada över att han väljer att fortsätta sin karriär i HV71, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Kontraktet med Emil Andrae gäller i två år.

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners