Strafförlust för HV71 mot Skellefteå
Publicerad: 2018-11-17
MATCH
Det blev en tredje raka förlust för HV71 när laget förlorade mot Skellefteå med 3-4 efter straffar. HV71 krigade in i sista minuten och kunde få med sig en poäng tack vare Andreas Thuresson som låg bakom samtliga HV71:s mål.

Det blev en ganska chansrik förstaperiod mellan Skellefteå och HV71. Båda lagen skapade en hel del lägen, inte minst i powerplay. I numerärt överläge kunde också Andreas Thuresson visa sin effektivitet. Thuresson blev frispelad på bortre stolpen och sköt direkt utan chans för Skellefteås målvakt och HV71 gick till pausvila med ledningen.

– Jag tycker vi gör en bra period. Skellefteå skapar en del lägen, men vi håller dem oftast på utsidan, säger målskytten Thuresson i Cmore efter första perioden.

Även den andra perioden bjöd på en intensiv hockey med mycket chanser. Skellefteå började perioden bäst och kunde både kvittera och ta ledningen innan Andreas Thuresson klev in i matchen igen och kunde sätta 2-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

– En rolig hockeymatch där spelet böljar fram och tillbaka. Jag är ganska nöjd med vår prestation, sager Johan Johnsson till Cmore efter period två.

Skellefteå kunde återta ledningen efter drygt halva tredje perioden. Markus Lauridsens klubba gick av och det kunde Skellefteå dra nytta av och sätta ledningspucken. Men Andreas Thuresson var het som ett strykjärn och kunde kvittera med en minut kvar.

Förlängningen blev mållös och sedan kunde Skellefteå vinna på straffar och HV71 förlorade trots en bra insats.

0-1 HV71 Andreas Thuresson (J Andersson, Bengtsson) PP1

1-1 SKE Mathis Olimb (Ericsson, Alm)
2-1 SKE Petter Granberg (Lindström, Olimb)
2-2 HV71 Andreas Thuresson (Berglund)

3-2 SKE Edwin Hedberg (Eriksson)
3-3 HV71 Andreas Thuresson (Lehtonen)