Förlängningsförlust i Malmö
Publicerad: 2017-04-03
slutspel
HV71 spelade på måndagskvällen semifinal 2 mot Malmö Redhawks. 2-2 var resultatet efter tre perioder och matchen gick till förlängning. Där avgjorde Malmö och kvitterade därmed matchserien till 1-1. Stenlund och Sundh målskyttar för HV71.

HV71 öppnade matchen starkast och gjorde också 1-0 efter knappt fem minuter. Det var Kevin Stenlund som vackert styrde in pucken mellan benen på Oscar Alsenfelt i Malmö-målet, passningen kom från Kristofer Berglund.

Det var annars en jämn period där HV71 var det spelförande laget. Efter 14 minuter skapade Malmö tryck i spel fyra mot fyra och efter en tid i HV-zonen kvitterade hemmalaget till 1-1, målskytt Carl-Johan Lerby.

Hemmalaget fick därefter chansen att spela fem mot fyra men HV71 spelade ett stabilt boxplay-spel och 1-1 stod sig perioden ut.

HV-dominans i andra - men målen uteblev
Perioden började tråkigt då Anton Bengtsson tvingades utgå efter en smäll av Nichlas Hardt. Fortsättningen av perioden präglades av stor HV-dominans. Bortalaget radade upp chanser framför Oscar Alsenfelt, men Malmö-målvakten stod för flera svettiga räddningar som gjorde att resultatet var 1-1 även efter två perioder. HV71 hade en puck inne till 2-1, men målet dömdes bort då Mattias Tedenby nuddade Alsenfelt i målgården strax före att pucken gick i mål. Skotten i den andra perioden slutade hela 17-2 till HV71.

Malmö tog kommandot, men HV71 fixade förlängning
Hemmalaget kom ut starkt i den tredje perioden och skapade tryck i HV-zonen. HV71 stod upp bra och klarade anstormningen från Malmö. Hemmalaget fick senare chansen i numerärt överläge två gånger om, och på det andra tillfället kunde Robin Alvarez göra 2-1 till Malmö. HV71 kunde omgående kvittera då Oscar Sundh pangade in 2-2 efter fint förarbete av Pär Arlbrandt. Malmö hade sedan ett stolpskott med 40 sekunder kvar men 2-2 stod sig och matchen gick till förlängning.

Malmö utjämnade matchserien efter suddenvinst
Det var en jämn inledningen av förlängningen. Hemmalaget fick chansen i spel fem mot fyra efter några minuter och skapade flera chanser till ett avgörande mål, men Linus Söderström stod för flera fina parader. Avgörandet kom istället efter 12.28 då Nichlas Hardt styrde in segermålet för hemmalaget.

Matchserien är nu kvitterad till 1-1, nästa match i Jönköping på onsdag.

Malmö Redhawks – HV71 3-2 OT (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)

04:49 0-1 HV71 Kevin Stenlund (Berglund, Abbott)
14:41 1-1 MIF Carl-Johan Lerby (Filppula, Olsson)