Holmström inför Örebromatchen

27 december 2019 14:15
Inför

På lördag väntar 2019 års sista bortamatch när HV71 reser till Örebro för säsongens tredje möte med närkingarna där lagen sedan tidigare har varsin bortaseger. HV71 vann i Behrn Arena med 3–1 i mitten av oktober medan Örebro segrade i Kinnarps Arena med 4–1 i slutet av november.


HV71 kommer till matchen efter straffsegern mot Leksand på annandag jul. Anthony Camara gjorde 1–0 i inledningen av matchen, men Leksand svarade omgående i spel fem mot fyra. Efter en mållös andra period tog Leksand sedan ledningen med 2–1 efter ett snöpligt självmål av HV71. Johannes Kinnvall kvitterade till 2–2 kort därefter i spel med en man mer på isen, ett resultat som stod sig efter tre perioder.

Efter en mållös förlängning kunde sedan Oscar Sundh tillsammans med Jonas Gunnarsson avgöra till HV71:s fördel. Jonas Holmström summerar matchen så här:

– Första halvan är vi inte nöjda med. Vi vann inte tillräckligt med kamper, tappade en hel del puckar och hamnade på utsidan i anfallszon. Efter halva matchen började vi vinna mer kamper och offensivt fick vi mer struktur i vårt spel. Vi hittade instick och skapade på så sätt fler farliga målchanser. Stor del i vändningen hade kedjan med bröderna Sandberg och Oscar som med sitt energiska spel drog med sig resten av laget. Defensivt var vi lite naiva första halvan. Vi släppte in dom framför mål och de skapade flera målchanser i slottet. Andra halvan jobbade vi smartare och var mer aggressiva mot dom. Totalt sett med det målet vi släppte in till 1–2 var det skönt att vända tillbaka direkt med ett powerplay-mål.

Det skiljer endast en poäng mellan tabellfyran Örebro och tabellfemman HV71 (en match mer) i en jämn tabell där det endast skiljer några få poäng upp till toppen och ner till strecket vid topp sex.

– Det går upp och ner under en säsong. Alla lag har sina svackor och toppar. Det gäller att en svacka inte blir för lång och att man då tar poäng även när man kanske inte spelar så bra. Där har man sitt grundspel att falla tillbaka på, något jag tycker vi har ett stabilt, fortsätter Holmström.

Örebro har stått för en stark första halva av säsongen, men i i torsdags åkte man på en riktigt smäll i Skellefteå där det blev förlust med hela 7–0. Närkingarna är ett starkt hemmalag med 28 poäng på 13 matcher och på lördag väntar ett utsålt Behrn Arena för Holmströms HV71:

– Det lär vara ett revanschsuget Örebro som kommer ut imorgon. De är ett väldigt strukturerat och tätt lag försvarsmässigt med ett kreativt och rörligt anfallsspel. De har gjort en bra säsong så här långt, det blir en stor utmaning för oss. För oss blir det viktigt att spela vår defensiv som vi gjort tidigare. Offensivt måste vi vända spelet snabbt och vara starka runt deras mål, avslutar Holmström.