• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 21 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan

HV71 och Linköping möts utomhus

1 februari 2011 18:30

JUBILEUMSMATCHEN Med anledning av att HV71 firar 40 år i år kommer det arrangeras en unik och historisk match på uterink som går under namnet Jubileumsmatchen. 20 000 åskådare kommer få en sällsynt möjlighet att se HV71 möta Linköpings HC i ett E4-derby det kommer pratas om under en lång tid framöver.


HV71 och Linköping möts utomhus i Jubileumsmatchen

Med anledning av att HV71 firar 40 år i år kommer det arrangeras en unik och historisk match på uterink som går under namnet Jubileumsmatchen. 20 000 åskådare kommer få en sällsynt möjlighet att se HV71 möta Linköpings HC i ett E4-derby det kommer pratas om under en lång tid framöver.

HV71 bildades den 24:e maj 1971 och sedan dess har det hänt mycket under föreningens 40-åriga historia. Men långt innan HV71 bildades och ishallar var byggda spelades det ishockey på uterinkar, som bl.a. Rocksjön och Huskvarnaån.
Som ett led i 40-årsjubileet kommer HV71 att arrangera en unik utomhusmatch som går under namnet Jubileumsmatchen. Lördagen den 10 december 2011 blir ett sällsynt tillfälle att se denna historiska händelse i ett prestigefyllt möte mot Linköpings HC. Matchen ingår i Elitseriens grundserie.
- Det är viktigt för oss att bredda och fördjupa intresset kring hockey i regionen. Med tanke på den stora publikkapaciteten hoppas vi nå ut till nya målgrupper, säger klubbdirektören Peter Eklund.

Europas största mobila hockeyarena, med rink och läktare, kommer att byggas upp på Elmiaområdet av Sport & Evenemang AB som tidigare arrangerat utematcher i Göteborg och Karlstad. Arenan har totalt 20 000 ståplatser på robusta läktare. Under isen finns 35 kilometer kylrör och kraftiga kylaggregat säkerställer att isen blir förstklassig. En genomskinlig sarg med digital sargreklam kommer att ge upplevelsen en extra dimension.

Publikrekordet för ett idrottsevenemang i Jönköping är 18.582 åskådare. Så många följde den allsvenska seriefinalen mellan Jönköpings Södra IF och Malmö FF på Stadsparksvallen 1950. Nu är det dags att sätta ett nytt publikrekord.

I samband med Jubileumsmatchen kommer HV71 att arrangera en rad olika aktiviteter i samband med matchen. Allmänheten kommer också få möjligheten att uppleva isen vid tillfälle.

FAKTA OM ARENAN

UNIK UTOMHUSARENA
Arenan anläggs temporärt på Elmiaområdet i anslutning till Kinnarps Arena. Etableringstiden är cirka sex veckor innan och tre veckor efter matchen. 50 lastbilar kommer att frakta 50 000 delar på ca 500 ton till Jönköping.

LÄKTAREN Arenan har en total kapacitet på upp till närmare 20.000 stående åskådare. Den nya unika läktarkonstruktionen är ensam om att vara testad av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

RINKEN Sargen är genomskinlig för att ge publiken bättre sikt samt nya spännande vyer. Detta gör också att vi kan ha digital sargreklam som även används till spännande visuella effekter.

ISEN Över 35 kilometer kylrör och mycket kraftiga kylaggregat säkerställer att isen blir förstklassig.

ARENALÖSNINGAR Arenan kommer att ha fyra stycken mäktiga hörntorn. De sträcker sig 22 meter över marken. Arenabelysningen, ljudanläggningen och de stora bildskärmarna kommer att vara integrerade i tornen.