Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr

J18: huvudtränare Max Bohlin om första delen av säsongen

12 december 2019 13:22
HV71 Junior

J18 har haft en intressant höstsäsong där de blandat topprestationer med mindre bra insatser. De slutade på en femteplats i J18 Elit södra och gör sig nu redo för J18 Allvenskan efter nyår. "Andra delen av säsongen är vi mer nöjda med, vi samlar ihop oss och avslutar väldigt bra", säger Max Bolin, huvudtränare J18.


J18 har haft en intressant första del av säsongen där de har haft både toppar och dalar i sina prestationer. Efter en stark avslutande del av höstsäsongen kvalificerade de sig till J18 Allsvenskan efter jul.

– Man kan dela in höstsäsongen i två olika block, ser man till första blocket, fram tom slutet av oktober, så agerar vi väldigt ojämnt. Vi har under hela hösten haft en hög högstanivå med mycket individuell skicklighet men i den första perioden så spretar vi som lag, tog väldigt mycket utvisningar och agerade i många matcher odisciplinerat. Det är något vi jobbat intensivt med att få bort och har också kommit en bra bit. Vi har kikat på vilka beteenden som vi har haft som resulterat i utvisningar och diskuterat detta både med laget och på individbasis. Vi hade också en dipp som var lite för lång under denna period, förlorade fem matcher i rad och där kan vi helt klart gjort det bättre.

– Andra delen av säsongen är vi mer nöjda med, vi samlar ihop oss och avslutar väldigt bra. I många matcher för vi spelet och spelar bättre än motståndarlaget även om vi inte alltid fick resultatet med oss. På det stora hela agerar vi bättre i denna period, bättre beteenden, tar mindre utvisningar och spelar mer som ett lag. Det var tight om given hela vägen in i mål om att ta oss till topp fem och vi spelade en hel del viktiga matcher på slutet. Gruppen gjorde det väldigt bra då, trots nerven som fanns, så vann vi flertalet av matcherna och spelade en bra ishockey. Resan laget har gjort under säsongen glädjer mig, från en kämpig första period till att bli mer samspelta och konsekventa i våra aktioner. Vi är långt ifrån färdiga men vi har definitivt kommit en bra bit på vägen.

Vad har ni under höstsäsongen genomgående fokuserat på?
– Vi identifierade tidigt under säsongen fem punkter som vi ville jobba med. Två av dom var disciplin och förberedelser och ytterligare tre spelmässiga punkter. Den första spelmässiga punkten, noggrannhet med puck, där har vi jobbat mycket med att lära spelarna att ta ansvar för pucken. Du ska hela tiden vara ansvarig för pucken oavsett vad du är på banan, och i vissa lägen är det extra viktigt då man som lag är mest sårbar för pucktapp. Andra punkten är vårt försvarsspel över hela banan, vi vill aldrig vara passiva utan hela tiden vara aggressiva. Sista punkten vi pratat om är våran höga tredje forward i anfallszon. Den sista halvan av hösten har det spelet fungerat riktigt bra, samspelet har funkat bättre mellan backar och forwards. Utöver de fem punkterna så har vårt powerplay och boxplay sett bra ut. Det offensiva spelet har också rullat på väldigt bra, kreativitet och förmågan att slå sin gubbe har vi knappt rört vid. Statistiskt så gjorde vi tredje mest mål i serien men vi släppte däremot in mer mål om man jämför med topplagen.

– Nånting som jag vill lyfta fram med laget i helhet är att vi bygger en träningskultur och att vi vill ha en identitet av att träna bra. Våra förberedelser till isträningar och fysträningar - där känner jag att vi kommit långt och killarna gör ett fantastiskt jobb i den dagliga verksamheten. Första året i J18 är tufft; många av dom flyttar hemifrån, ett helt nytt lag och spelsystem, en ny skola och en ökad dos träning. Detta är en utmaning för en sextonåring och det är viktigt med tålamod i den processen.

Finns det några spelare du vill lyfta fram lite extra såhär långt?
– Kalle Holm vill jag lyfta fram, han är vår kapten och är oerhört viktig för laget. Han är ett föredöme både på och utanför isen. Victor Sjöholm är också ett utropstecken, en frejdig back som spelat en hel del i J20 och landslag. På forwardssidan så är vi väldigt glada över Jacob Turnbull, han är en grym lagspelare och oavsett vad så jobbar han alltid hårt. William Bengtsson-Söderlund vann målligan i södra serien och har vuxit både på och utanför isen. En som varit uppe mycket med J20 och spelat är Erik Thorwalls, en frisk fläkt som man alltid vet vad man får av.

Med en positiv andra halva av höstsäsongen går nu laget in med en bra känsla till J18 Allsvenskan Södra som kickar igång efter nyår. Från J18 Elit Södra kvalificerade sig HV71, Frölunda HC, Linköping HC, IF Malmö Redhawks, Växjö Lakers. Örebro HK, BIK Karlskoga, Brynäs IF, Färjestad BK och Mora IK är lagen HV71 kommer möta som tog sig vidare till Allsvenskan från J18 Elit Västra.
– Det kommer bli viktigt att vi i varje match spelar enligt de riktlinjerna vi satt upp och vara konsekventa i vårt spel. Varje match kommer bli en utmaning och då gäller det att spela ihop som ett lag, att vi bygger vidare på det spelet vi var framgångsrika med under andra delen av höstsäsongen. Vi vill också visa redan från första omgången att vi ska vara ett lag som ska tillhöra toppen.

Följ HV71 Junior på instagram:
@hv71junior