HV71 föll mot Rögle
Publicerad: 2020-02-13
Efter att tidigt hamnat i underläge lyckades HV71 inte ta sig hela vägen tillbaka, trots en stark avslutning på mittperioden. Rögle var strået vassare och kunde dra ifrån i tredje perioden och plocka samtliga poäng.

Viktiga poäng om topp 6-placeringarna stod på spel när Rögle gästade Kinnarps Arena. Efter att ha dödat av en utvisning växte skåningarna sig starkare och etsade sig i offensiv zon. Utdelningen kom till slut genom tyske stjärnskottet Dominik Bokk, med ett precist avslut från snäv vinkel. HV71 hade därefter svårt att ta sig genom mittzon på grund av ett uppoffrande och effektivt press-spel från Rögles sida. Gästerna hade bud på fler mål, men Hugo Alnefelt stod upp väl i HV-kassen.

Trots ett antal lovande offensiva HV-minuter i inledningen av den andra perioden var det återigen Rögle som skrattade först. Chris DeSousa rakade in lagets andra mål för kvällen efter en tilltrasslad situation framför Alnefelt, innan Daniel Zaar ökade på i powerplay minuten efter. HV71 tog timeout därefter och tog ny sats för att ta sig tillbaka. Lias Andersson vann pucken i sarghörnet och krigade sig in framför kassen och serverade en ren Linus Sandin, som satte dit reduceringspucken. Spelet höjdes därefter för HV71, men det lilla extra saknades. Då tog Oscar Sundh saken i egna händer, tryckte undan en Rögle-försvarare, bröt sig in i banan och passade Axel Holmström vid andra stolpen, som snabbt styrde pucken vidare till målskytten Juuso Ikonen framför mål.

HV71 jagade kvittering framburna av de två senaste målen, men istället var det Rögle som fick nätet att rassla. Efter hårt spel inpå kassen där Rögle låg på gränsen, kunde Mattias Sjögren lyfta in 2–4 bakom en liggande Hugo Alnefelt. HV71 plockade ut målvakten till förmån för en extra utespelare för en sista slutforcering, då kunde istället Rögle BK sätta in dödsstöten genom Kodie Curran i tom målbur. Med blott en sekund kvar putsade Simon Önerud till siffrorna med ett vackert avslut i powerplay.

HV71 3-5 Rögle BK (0–1, 2–2 , 1–2)
13:32 0–1 (EQ) RBK Dominik Bokk (Höglander)

26:39 0–2 (EQ) RBK Chris DeSousa (Johannesson, Sjögren)
28:44 0–3 (PP1) RBK Daniel Zaar (Curran, Bristedt)
30:09 1–3 (EQ) HV71 Linus Sandin (L Andersson)
38:39 2–3 (EQ) HV71 Juuso Ikonen (Holmström, Sundh)

50:48 2–4 (EQ) RBK Mattias Sjögren (Lesund, Bristedt)
57:43 2–5 (ENG) RBK Kodie Curran (utan assist)
59:59 3–5 (PP1) HV71 Simon Önerud (Holmström, L Andersson)