Stark seger mot Luleå
Publicerad: 2019-12-20
Efter ett långt speluppehåll besegrade HV71 de regerande mästarna Luleå, på hemmais i Kinnarps Arena ikväll. En stark laginsats låg bakom segern, där slutsiffrorna skrevs 4–2.

Trots ett spelmässigt uppehåll på 20 dagar kuggade maskineriet i redan från första nedsläpp för HV71. Efter fyra chansrika minuter kom också ledningsmålet, efter att Felizia Wikner-Zienkiewicz styrt in ett avslut från Hanna Olsson. Luleå gavs en möjlighet att komma in i matchen genom ett powerplay, där HV71 istället kunde skapa fler vassa lägen. Målstarke Kennedy Marchment utökade därefter på ledningen med sitt artonde mål för säsongen. Perioden gick helt i HV71:s tecken och målen kunde definitivt varit fler.

Luleå gavs möjligheten tidigt i mittperioden att ta sig in i matchen genom ytterligare ett powerplay, men möttes återigen av ett solitt boxplay från HV71. Anfallsspelet bedarrade en aning i den andra perioden och handlade mer om snabba omställningar och att ligga rätt defensivt. HV71 hade flera farliga kontringar, men lyckades inte överlista Sara Grahn i Luleå-kassen. I slutminuterna belönades gästerna med två raka numerära överlägen, där kom också reduceringen i den andra möjligheten genom Johanna Fällman.

Efter en knaper tredje period offensivt sett, lossnade det direkt i slutakten för hemmalaget. Michelle Löwenhielm frispelade vackert Hanna Olsson, som läckert satte dit pucken mellan benen på Grahn. Även Luleå växlade upp offensivt och jagade febrilt reducering. Med över tre minuter kvar plockade norrbottningarna målvakten för en extra utespelare, vilket gav resultat. Jenni Hiirikoski krympte HV-ledningen till blott ett mål. Närmare kom inte gästerna, och med bara tio sekunder kvar fastställde Anna Borgqvist slutresultatet till 4–2, efter mål i tom kasse.

Ny match redan imorgon mot Modo, 16:00, Kinnarps Arena.

HV71 - Luleå HF (2-0 , 0-1, 2-1)
04:14 1-0 (EQ) HV71 Felizia Wikner-Zienkiewicz (Olsson, Löwenhielm)
11:30 2-0 (EQ) HV71 Anna Kjellbin (Tougas)

37:55 2-1 (PP1) LHF Johanna Fällman (Karvinen)

40:14 3-1 (EQ) HV71 Hanna Olsson (Löwenhielm, Wikner-Zienkiewicz)
57:07 3-2 (EQ) LHF Jenni Hiirikoski (Savolainen)
59:50 4-2 (EQ) HV71 Anna Borgqvist (utan assist)