Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Matchdags för HV71:s parahockeylag

23 januari 2020 15:27
| PARAHOCKEY

Sedan starten i slutet av november har HV71:s parahockeylag tränat på i Kinnarps Arena. Intresset har varit stort och den kommande helgen är det dags för de första matcherna. ”Det ska bli otroligt kul. Responsen har varit överväldigande”, säger Max Gyllsten, initiativtagare och spelare i HV71:s parahockeylag.


Inför helgens premiärmatcher i Norrahammar tog vi ett snack med Max Gyllsten som är initiativtagare till HV71:s parahockeylag om hur intresset för det nya laget varit.

– Responsen har varit otroligt bra, redan från första träningen har vi haft bra uppslutning av spelare vilket har varit roligt. Vi är positivt överraskade över hur många spelare vi hittat på kort tid. Under uppstarten har vi haft en blandning av skadade- och icke skadade spelare som, både har provat på och sedan också stannat kvar vilket vi ser väldigt positivt på då vi är ett lag som vill inkludera alla. Inom den nationella parahockeyn finns det inga krav på funktionshinder, vilket betyder mycket för utvecklingen av sporten.

Hur har det fungerat på träningarna?
– Då samtliga varit helt nya i sporten fick vi till en början lära ut grunderna inom parahockey, det vill säga att lära sig kontrollera kälke och puck. Vi har allt eftersom höjt nivån på träningarna och när det gäller teknik och taktik har vi nu steppat upp i nivå och man ser en mycket positiv utvecklingskurva för samtliga spelare.

Har ni börjat hitta någon lagsammanhållning ännu?
– Det är ett härligt gäng som är nere på söndagar nu och det märks att vi börjar få fram ett lag! Lagidrott inom parasportvärlden finns inte i så stor utsträckning, därmed är det viktigt att ha i åtanke att för många deltagare är situationen helt ny. ”Omklädningsrumssnacket” blir allt längre efter träningarna och alla är inkluderade i gruppen, så vi går mot en allt starkare lagsammanhållning helt klart.

Hur har responsen utifrån och runtomkring i parahockeyvärlden varit?
– Responsen utifrån har varit otroligt bra och uppskattad, personer i förbundet är exalterade över att HV71 har valt att satsa på parahockeyn som första SHL-förening. Då det tidigare inte funnits något lag mellan Malmö och Eskilstuna, har vi en bred upptagningsbredd och en bra plats för att få in många nya spelare, vilket är glädjande för sporten.

Var står ni någonstans rent spelmässigt inför premiärhelgen?
– Grunderna till spelet börjar ta form och det känns som att vi har någorlunda koll på hur vi vill spela. Helgen kommer ge oss en tydlig bild av vart vi befinner oss spelmässigt med övriga landet men det finns helt klart kvalitéer och potential hos spelarna i laget som är spännande för framtiden!

Den kommande helgen ska ni spela era första matcher. Berätta om initiativet och vad vi kan förvänta oss ute i Norrahammar?
– Det är lite spänt just nu. Vi har våra första matcher och våra spelare skall då få mäta sig med spelare från hela landet. Dessutom är det första tävlingsmatchen för samtliga utav HV71:s spelare och de skall nu få se vad sporten verkligen är.

Upplägget för SPHL (Svenska Parahockey ligan) är lite speciellt i år då serien är i en uppstartsfas, då det inte finns så många lag finns det inte heller allt för många spelare ute i landet så upplägget är att man blandar in lag utav de spelare som anmäler sig till helgen. HV71:s spelare kommer spela ihop under coachning av vår lagledare Adam Halvardsson och jag får äran att möta de alla ute på isen.

Vi kommer att spela ute i HC Dalens ishall under lördag eftermiddag och söndag förmiddag. Båda lagen kommer ha träningar innan matcherna för att få en chans att spela ihop sig, avslutar Max Gyllsten.

Har du frågor kring parahockey eller är sugen på att vara med? Kontakta Max Gyllsten eller Adam Halvardsson för mer information.