Magisk HV-vändning i semifinal 4
Publicerad: 2017-04-07
slutspel
På fredagskvällen spelades den fjärde semifinalen mellan HV71 och Malmö Redhawks. Efter en mardrömsstart stod HV71 för en mäktig vändning i den tredje perioden och kunde till slut vinna med 4-2.

Hemmalaget fick en drömstart då man tog ledning redan efter 15 sekunder. Det var i en spelvändning som Frederik Storm kunde slå in en retur till 1-0 bakom Linus Söderström. 2-0 kom också minuterna senare, sist på pucken denna gång var Erik Forssell.

Chansmässigt var den första perioden jämn men Malmö var det hetare laget. Närmast mål för HV71 var Oscar Sundh på ett friläge i spel fyra mot fem, men inga fler mål föll i perioden och hemmalaget gick till vila i ledning 2-0.

HV71 kröp närmare i andra perioden
Det var en jämn inledning på den andra perioden. Båda lagen fick chansen att spel i numerärt överläge men efter de första tio minuterna av perioden var det fortsatt 2-0 till Malmö. HV71 började skapa mer tryck i Malmö-zonen och till slut kom utdelningen då Lias Andersson med en vacker backhand gjorde reduceringsmålet till 2-1 efter 16:11. Kort därefter blev en fri Mattias Tedenby neddragen och HV71 tilldömdes ett straffslag. Ett straffslag Tedenby själv tog hand om. Avslutet från Tedenby räddade dock Alsenfelt och ställningen 2-1 stod sig perioden ut.

Magisk vändning i tredje perioden
Efter en jämn inledning på den tredje perioden kunde Andreas Borgman kvittera till 2-2 efter knappt sju minuter spelade. Tre minuter senare hade HV71 vänt matchen. Ted Brithén fick öppet mål efter en passning från Pär Arlbrandt och kunde enkelt peta in 3-2 till HV71. Kort därefter kom också 4-2 till HV71, denna gång var det Adam Almquist, med sitt första mål i slutspelet, som var sist på pucken.

Malmö tryckte på i slutminuterna men Linus Söderström stod för ett par svettiga parader och ett vilt kämpande HV71 höll undan och gick segrande ur den fjärde semifinalen.

HV71 leder nu med 3-1 i matcher, nästa match i Jönköping på söndag.

Malmö Redhawks – HV71 2-4 (2-0, 0-1, 0-3)

00:15 1-0 MIF Frederik Storm (Hardt, Forssell)
02:16 2-0 MIF Erik Forssell (Olsson, Hardt)

36:11 2-1 HV71 Lias Andersson (Sandberg, Berglund) PP1

46:56 2-2 HV71 Andreas Borgman (Sundh, Brithén)
49:40 2-3 HV71 Ted Brithén (Arlbrandt, Sundh)
51:06 2-4 HV71 Adam Almquist (Stenlund, Abbott)