HV71 förlorade med en man mindre
Publicerad: 2017-12-30
MATCH
Det blev ingen femte raka seger för HV71. Förlust i Ängelholm med 1-4 i en match som präglades av utvisningar. Mattias Tedenby gjorde HV71:s mål.

HV71 kunde ta ledningen genom Mattias Tedenby i spel fem mot tre efter drygt halva först perioden. Innan perioden slut kunde Rögle kvittera, även det i powerplay, genom Jack Connolly. Första perioden handlade mest om utvisningar och inte mindre än sju tvåminutare dömdes ut.

Andra perioden blev den första lik. Utvisningarna haglade och Rögle förvaltade powerplay bäst. Först gjorde Rögle 2-1 och med bara 41 sekunder kvar även 3-1. Underläge för HV71 efter två spelade perioder.

HV71 jobbade för en reducering i tredje perioden, men istället kunde Rögle göra 4-1. Återigen Jesper Williamsson. Det blev också slutsiffrorna.

0-1 HV71 Mattias Tedenby (Pilut, Wärn) PP2
1-1 RBK Jack Connolly (Schira, Lerg) PP2

2-1 RBK Jesper Williamsson (Youds, Hedberg) PP1
3-1 RBK Lucas Elvenes (Collberg, Youds) PP1

4-1 RBK Jesper Williamsson (Perfetto, Youds)

Utvisningar: RBK 4x2 – HV71 9x2

Skott: 22-28