Önerud tvåmålsskytt när HV71 övertidsvann i Karlskoga
Publicerad: 2021-08-31
Träningsmatch
Det blev vinst i den fjärde träningsmatchen när HV71 bortabesegrade BIK Karlskoga med 4-3 (OT) på tisdagskvällen. Simon Önerud 2, Zion Nybeck och Taylor Matson gjorde HV71:s mål.

Det var hemmalaget som kom ut med bäst energi i den första perioden. HV71 höll inte riktigt samma nivå i den första perioden som i de tidigare träningsmatcherna, men det var ändå bortalaget som gjorde periodens enda mål. Taylor Matson vann pucken i Karlskoga-zonen och frispelade Simon Önerud, som med sitt patenterade handledsskott gjorde 0-1 efter knappt 13 minuter. Filip Larsson stod för ett stabilt målvaktsspel i inledningsperioden och var också bästa HV-spelare i den första perioden.

HV71 spelade upp sig
Hemmalaget kvitterade i spel fem mot fyra när Henrik Björklund tog till vara på en retur efter 4:34. HV71 tog över spelet ju längre perioden gick men inga fler mål föll i perioden. Om målen uteblev så var det annat med utvisningarna. Totalt 70 utvisningsminuter utdömdes i den andra perioden efter flera griniga situationer.

Svängig tredje period
HV71 inledde den tredje perioden med spel fem mot tre, men lyckades inte skapa någon het chans till ett ledningsmål. Istället var det Karlskoga som satte sig i förarsätet när Alexander Leandersson sköt in 2-1 från blålinjen, halvvägs in i den tredje perioden. HV71 skulle dock både kvittera och sedermera också ta ledningen. Inom loppet av 25 sekunder gjorde HV71 två mål, först kvitterade Zion Nybeck och i anfallet efter gav Taylor Matson HV71 ledningen med 3-2. Klockan stod då på 12:56. HV71 såg ut att gå mot seger, men med bara 26 sekunder kvar av perioden kvitterade hemmalaget till 3-3 genom David Lilja. Matchen gick till förlängning.

Önerud inledde och avslutade målskyttet
Det blev en kort förlängning, för bara efter åtta sekunder kunde Simon Önerud, med sitt andra mål för kvällen, avgöra matchen till HV71:s fördel.

BIK Karlskoga – HV71 3-4 (0-1, 1-0, 2-2, 0-1)