Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Onsdag Ons 15 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Tisdag Tis 21 September Sep

Daniel Gadd inför rivalmötet mot Färjestad

3 maj 2021 11:47
ESHL

Viktiga poäng står ikväll på spel när HV71 möter Färjestad i ett dubbelmöte. För att hänga med i toppstriden av eSHL vill laget ta poäng och lagkaptenen Daniel Gadd vet vad laget behöver vara förberedda på: "vi behöver se upp med deras snabba kontringsspel".


Artikeln presenteras av lagets huvudpartner, JUNET, ett bredbandsbolag baserat i Jönköping. Läs vad JUNET har att erbjuda här.

I förra veckans smålandsderby mot Växjö var det två tillslutna och jämna matcher. Lagen delade på poängen när Växjö vann första matchen med 3-1 innan HV71 tog revansch och vann med knappa 2-1 i andra matchen.

– Inför matcherna mot Växjö kom vi in med mycket självförtroende efter sex raka vinster. Målet var att rida på vågen av vinster och på så vis försöka förlänga vinstsviten. Det är dock lättare sagt än gjort när man möter ett av Sveriges absolut bästa lag och det märkte man också i första matchen då vi tyvärr hamnade i ett tidigt underläge. Matchen i sig var mycket jämn och båda lagen skapade fina målchanser, men Växjö var lite hetare än oss och straffade oss när vi var tvungna att kliva fram i banan för att kvittera. Det resulterade i ett tvåmålsunderläge som vi tyvärr aldrig kunde vända, säger Daniel Gadd.

Revansch i andra matchen.

– Inför andra matchen var det två saker vi poängterade, att vi inte måste ändra på speciellt mycket då det var en jämn första match och att vi behöver ha mer tålamod över hela banan så att vi mer effektivt kan hålla dem på utsidan och kunna hålla mer puck inom laget. Detta var också något vi lyckades med och till skillnad från första matchen var det vi som fick ta ledningen och Växjö jaga. Det visade sig vara nyckeln till seger då vi på så vis lättare kunde styra hur matchbilden såg ut och hålla Växjö från de farligaste lägena. Trots detta lyckades Växjö få in en kvitteringspuck, men det visade sig ha mindre betydelse efter att Marcus ”Mellismackan” Melander avgjorde med dryga minuten kvar att spela.

Efter 7 spelade omgångar av eSHL placerar sig laget på en femteplats i tabellen med 18 inspelade poäng. Kvällens motstånd, Färjestad, ligger på en andra plats på 24 poäng. Inför matcherna belyser lagkaptenen Daniel Gadd Färjestads snabba kontringsspel som något laget behöver vara förberedda på.

– De har seriens kanske snabbaste spelare vilket gör dem till ett riktigt starkt lag på kontring men de har även förmågan att kunna hålla i pucken och skapa långa anfall. Det gör att vi måste gå in med ungefär samma inställning som mot Växjö och ta med oss det vi lärde oss i första matchen mot dem. Första målet kan bli väldigt avgörande samt att det gäller att ha mycket tålamod för att minska risken att ge bort någonting. Som vanligt när man möter den här typen av lag gäller det att vi är riktigt heta när lägena väl dyker upp, för inget av lagen kommer ge bort någonting gratis.

Se matcherna ikväll via laget Twitchkanal som du hittar här.
Match 1 - Färjestad vs HV71 20:15
Match 2 - HV71 vs Färjestad 20:45

Följ laget på deras sociala kanaler
Instagram
Twitter
Twitchkanal