• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov

Femte raka hemmasegern för HV71

10 januari 2019 21:40
SHL

HV71 tog sin femte raka hemmaseger när Färjestad Bollklubb besegrades inför 6409 åskådare i Kinnarps Arena. Christoffer Törngren, Andreas Thuresson och Oscar Sundh stod för målskyttet denna torsdag.


HV71 hade inför torsdagens möte med Färjestad tagit poäng i sex raka SHL-matcher och vunnit de fyra senaste omgångarna i Kinnarps Arena, en svit som laget skulle få kämpa hårt för att hålla vid liv, när kapten Martin Thörnberg gjorde comeback.

Efter en mållös förstaperiod, där gästerna vann skotten med 8-6, ringde det tillslut i målklockan knappt halvvägs in i mittakten, även om det första målet skulle dömas bort för HV71. Men andra gången blev det godkännt och Christoffer Törngren var siste HV-spelare att trycka till pucken så att den trillade in i mål, efter en väldigt tilltrasslad situation framför Färjestadsmålet.

Färjestad lyckades få till en kvittering ett par minuter senare, men innan den andra perioden var över lyckades HV få in ytterligare en puck i mål, med stor hjälp av en Färjestadsback, som sparkade in pucken i eget mål. Målet tilldelades därmed Andreas Thuresson, som var sista HV-spelaren på pucken innan den gick in.

De sista 20 minuterna skulle handla mycket om HV:s kamp om att hålla gästerna borta från en kvittering. Halvvägs in i peroden tilldömdes HV ett straffslag, som Oscar Sundh snyggt skickade upp i krysset, men bara minuten senare var det reducerat till 3-2. Färjestad plockade sedan målvakten och skapade ett kolosalt tryck på slutet, men HV höll undan och bärgade femte raka hemmasegern och hoppade därmed även upp på sjätte plats i tabellen.