• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Onsdag Ons 6 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr

Femte raka hemmasegern för HV71

10 januari 2019 21:40
SHL

HV71 tog sin femte raka hemmaseger när Färjestad Bollklubb besegrades inför 6409 åskådare i Kinnarps Arena. Christoffer Törngren, Andreas Thuresson och Oscar Sundh stod för målskyttet denna torsdag.


HV71 hade inför torsdagens möte med Färjestad tagit poäng i sex raka SHL-matcher och vunnit de fyra senaste omgångarna i Kinnarps Arena, en svit som laget skulle få kämpa hårt för att hålla vid liv, när kapten Martin Thörnberg gjorde comeback.

Efter en mållös förstaperiod, där gästerna vann skotten med 8-6, ringde det tillslut i målklockan knappt halvvägs in i mittakten, även om det första målet skulle dömas bort för HV71. Men andra gången blev det godkännt och Christoffer Törngren var siste HV-spelare att trycka till pucken så att den trillade in i mål, efter en väldigt tilltrasslad situation framför Färjestadsmålet.

Färjestad lyckades få till en kvittering ett par minuter senare, men innan den andra perioden var över lyckades HV få in ytterligare en puck i mål, med stor hjälp av en Färjestadsback, som sparkade in pucken i eget mål. Målet tilldelades därmed Andreas Thuresson, som var sista HV-spelaren på pucken innan den gick in.

De sista 20 minuterna skulle handla mycket om HV:s kamp om att hålla gästerna borta från en kvittering. Halvvägs in i peroden tilldömdes HV ett straffslag, som Oscar Sundh snyggt skickade upp i krysset, men bara minuten senare var det reducerat till 3-2. Färjestad plockade sedan målvakten och skapade ett kolosalt tryck på slutet, men HV höll undan och bärgade femte raka hemmasegern och hoppade därmed även upp på sjätte plats i tabellen.