• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb

Femte raka hemmasegern för HV71

10 januari 2019 21:40
SHL

HV71 tog sin femte raka hemmaseger när Färjestad Bollklubb besegrades inför 6409 åskådare i Kinnarps Arena. Christoffer Törngren, Andreas Thuresson och Oscar Sundh stod för målskyttet denna torsdag.


HV71 hade inför torsdagens möte med Färjestad tagit poäng i sex raka SHL-matcher och vunnit de fyra senaste omgångarna i Kinnarps Arena, en svit som laget skulle få kämpa hårt för att hålla vid liv, när kapten Martin Thörnberg gjorde comeback.

Efter en mållös förstaperiod, där gästerna vann skotten med 8-6, ringde det tillslut i målklockan knappt halvvägs in i mittakten, även om det första målet skulle dömas bort för HV71. Men andra gången blev det godkännt och Christoffer Törngren var siste HV-spelare att trycka till pucken så att den trillade in i mål, efter en väldigt tilltrasslad situation framför Färjestadsmålet.

Färjestad lyckades få till en kvittering ett par minuter senare, men innan den andra perioden var över lyckades HV få in ytterligare en puck i mål, med stor hjälp av en Färjestadsback, som sparkade in pucken i eget mål. Målet tilldelades därmed Andreas Thuresson, som var sista HV-spelaren på pucken innan den gick in.

De sista 20 minuterna skulle handla mycket om HV:s kamp om att hålla gästerna borta från en kvittering. Halvvägs in i peroden tilldömdes HV ett straffslag, som Oscar Sundh snyggt skickade upp i krysset, men bara minuten senare var det reducerat till 3-2. Färjestad plockade sedan målvakten och skapade ett kolosalt tryck på slutet, men HV höll undan och bärgade femte raka hemmasegern och hoppade därmed även upp på sjätte plats i tabellen.