Christoffer Persson ny assisterande tränare i J20

2 juli 2021 16:10
PRESSMEDDELANDE

Förre guldbacken Christoffer Persson återvänder till HV71 och blir ny assisterande tränare till Patrik Andersson i HV71 J20. Dessutom är det nu klart att Erik Ljungbergh blir ny assisterande tränare på HV71 J18.


Christoffer Persson har fyra säsonger bakom sig som spelare i HV71 och var med i laget som vann SM-guld 2017. Tidigare i våras tog han beslutet att lägga skridskorna på hyllan och nu är han klar ny assisterande tränare i HV71 J20.

– Christoffer var en naturlig ledare på isen och i omklädningsrummet under hela sin spelarkarriär. Han är också en positiv person som sprider energi till sin omgivning. Dessutom sitter han på värdefull erfarenhet av ishockey på elitnivå efter över 400 matcher i SHL och flera vunna guld både på junior- och seniornivå, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Det är samtidigt klart att Erik Ljungbergh blir ny assisterande tränare på HV71 J18.

– Erik är fostrad i HV71:s ungdomsverksamhet och gjorde sin juniorresa i Troja för att sedan spela seniorhockey i Ulricehamn. Han påbörjade sin tränarkarriär med Dalens juniorer och vi är glada att han väljer att komma till HV71. Erik ser fram emot att utveckla unga drivna juniorer, säger Ekelund.