Strafförlust för HV71 mot Malmö
Publicerad: 2018-11-24
MATCH
HV71 förlorade en tajt och jämn match mot Malmö Redhawks med 2-1. Matchen avgjordes på straffar och HV71 fick med sig en poäng. Martin Fehéráry gjorde HV71:s mål och sitt första SHL-mål.

Första perioden började ganska jämt där båda lagen skapade en del chanser. Men ju längre perioden led desto fler utvisningar tog HV71 och det utnyttjade Malmö. Hemmalaget kunde ta ledningen i numerärt överläge och paussiffrorna skrevs till 1-0.

HV71 var mer disciplinerade i den andra perioden och spelade riktigt bra. Till slut fick man också utdelning och Martin Fehérváry kunde göra sitt första mål i SHL efter ett skott från blålinjen där Robin Figren gjort ett bra jobb framför motståndarmålet. Perioden slutade dock i moll sedan Simon Önerud tvingats utgå efter en tackling i ryggen.

Tredje perioden blev också jämn och lagen bjöd på underhållande hockey och två målvakter som storspelade. Perioden blev mållös, precis som förlängningen och det blev till slut straffavgörande som Malmö drog längsta strået i.