• Huvudsponsorer

Stephan Lundh inför HV71-Malmö Redhawks

26 september 2018 12:45
INFÖR

Efter segern mot Luleå Hockey i lördags har HV71 haft en träningsintensiv veckan inför torsdagens möte med Malmö Redhawks. Vi tog ett snack med assisterande tränaren, Stephan "Lillis" Lundh, inför matchen.


HV71 tog en efterlängtad seger mot Luleå Hockey efter att ha förlorat de två inledande matcherna i serien.

– Det är klart att det var viktigt med en seger inte minst för killarnas självförtroende. Vi har höga mål denna säsongen och vill vinna mot alla lag, säger Stephan Lundh.

Matchen mot Luleå innebar inte bara en seger utan också ett spel som HV-tränaren är mer nöjd med.

– Väl genomför match och vi fick den starten vi ville med 2-0-ledning. Det var roligt att se Tedenby, Wännström och Andersson som gjorde det bra under hela matchen. Attityden och inställningen var grunden till att det gick som det gick och att vi tog kommandot direkt i början var viktigt.

Efter att ha varit spelledig på tisdagen har HV71 kunna fokusera på träningen inför torsdagens möte med Malmö Redhawks.

– Vi har kört på bra med fys och lite tuffare ispass samtidigt som vi delat upp backar, forwards och målvakter. Onsdagen fokuserar vi mer på att få upp farten och träna specialsituationer som powerplay och boxplay.

Hur ser du på morgondagens motståndare?
– De är ett bra lag som jobbar stenhårt och följer sitt system till fullo. Det kommer bli en knepig match där vi måste komma upp i en hög nivå. Malmö är ett krigarlag som ska bli kul att möte. Powerplay och boxplay kommer bli viktigt för oss.

Vad kan du säga om laget som matchas imorgon?
– Jonas Gunnarsson är med i truppen igen efter sina hudproblem. Markus Lauridsen utgick senast på matchen och är tveksam. Nils Andersson och David Gustafsson är i träning men inte riktigt redo för spel ännu. Martin Thörnberg har börjat träna lite på is men har en bit kvar, hälsar Lillis Lundh.

Köp biljetter till matchen på: http://biljett.hv71.se