Captain Chris matchvinnare när HV71 vann första ronden
Publicerad: 2017-04-01
Slutspel
HV71 tog hem rond ett i semifinalserien mot Malmö med 5-2. Fem olika målskyttar noterades i målprotokollet för hemmalaget där bland annat Lias Andersson gjorde sitt första slutspelsmål.

Med publiktrycket i ryggen satte HV71 full fart från första nedsläpp. Men trots spelövertag från hemmalaget var det Malmö som gjorde matchens första mål. Andreas Thuresson pangade in 0-1 i powerplay efter att hemmalaget dragit på sig en utvisning i offensiv zon.

En ledning som HV71 skulle kvittera fem minuter in den andra perioden. Filip Sandberg trampade tryckte sig in mot Malmö-målet och lyckades via en Malmö-back få in kvitteringen bakom Oscar Alsenfelt. Kvittering blev dock inte långvarig. Malmö återtog ledningen genom Robin Alvarez som helt fri framför Linus Söderström inte gjorde något misstag när han satte 1-2.

– Det är jämt där ute, och båda lagen har bra chanser. Malmö har tagit vara på sina bättre än vad vi har gjort. Vi måste behandla pucken bättre, spela med tålamod och ta vara på chanserna vi får sa Anton Bengtsson efter den andra perioden.

Stark tredje period från hemmalaget
Hemmalaget gjorde precis som Anton Bengtsson önskade. På fem minuter tog HV71 och vände rejält på steken. Lias Andersson inledde med att sätta dit 2-2 och sitt första slutspelsmål. Andersson blev helt ren framför mål och kunde slå in en målvaktsretur med en läcker volley.

Sen var det dags för lagkaptenen Chris Abbott att byta sin måltorka när han klev fram och stänkte in ledningsmålet tre minuter senare. Kevin Stenlund spelade fram Abbott till ett friläge där kanadensaren inte gjorde något som helst misstag. Abbotts mål gav mer energi till hemmalaget och knappt två minuter senare hade HV71 även utökat sin ledning. Pär Arlbrandt snodde åt sig pucken bakom mål, serverade Ted Brithén som från nära håll hittade krysset bakom Oscar Alsenfelt.

Malmö tog timeout efter 4-2-målet. En timeout som hjälte föga. Med 3.32 kvar punkterade Oscar Sundh tillställningen med sitt 5-2-mål när Malmö precis hade blivit fulltaliga. Ny match väntar i Malmö på måndag.

HV71 - Malmö Redhawks 5-2 (0-1, 1-1, 4-0)