Tre poäng för HV71 i Gävle
Publicerad: 2019-02-21
MATCH
HV71 tog en fin seger på bortais mot Brynäs IF med 4-2. Joakim Andersson inledde målskyttet och Isac Brännström, Oscar Sundh och Robin Figren var övriga målskyttar.

HV71 gjorde en bra första period. Joakim Andersson kunde ge laget ledningen efter åtta minuter efter pass av Oscar Sundh och Mikko Lehtonen. Sedan lyckades HV71 stänga ner Brynäs powerplay fint och en stund senare kom 2-0. Isac Brännström var sist på pucken efter en tilltrasslad situation framför mål. Reducering kom dock innan perioden var slut. Med blott 12 sekunder kvar satte Marcus Ersson Brynäs första mål bakom Felix Sandström.

I den andra perioden fick HV71 en utvisning tidigt. Något som Brynäs utnyttjade och kvitterade i den andra minuten av perioden. En stund senare frispelades Markus Ljungh av Kristofer Berglund och hakades upp. Domaren blåste straff och den förvaltade Oscar Sundh på bästa sätt och HV71 hade ledningen efter 40 minuter.

HV71 kontrollerade den tredje perioden bra och släppte inte till många lägen. I slutet kunder Robin Figren sätta spiken i kistan med 4-2 i tom kasse.

– Vi hade mycket revanschlust idag. Vi gör ingen hundraprocentig insats, men vi hittar en väg att vinna idag, sa Robin Figren i Cmore efter matchen.