Tommy Samuelsson inför Malmö borta
Publicerad: 2022-12-27
INFÖR
På onsdag väntar Malmö Redhawks på bortaplan för HV71, en match mellan två lag som är i stort behov av poäng i bottenstriden. "Det kommer bli full kubbning om varje millimeter", säger Tommy Samuelsson inför matchen.

Det blev inte riktigt den annandagsfest publiken hoppats på när HV71 tog emot Linköping HC på måndagskvällen. Efter en jämn inledning var det Linköping som gjorde det vitkiga 1–0 och efter det var det bortalaget som kontrollerade händelserna på isen.

– Vi kom ut bra första 5–6 minuterna, men efter ett lite oturligt mål så tycker jag att dom kontrollerade spelet. Vi skapade några chanser, men dom hade också frilägen och två mot ett-situationer där Joni höll oss kvar i matchen. Vi försökte i tredje, men Linköping var trygga i sitt spel, och det kändes som att första målet satte prägel på matchen, säger Tommy Samuelsson.

Imorgon väntar Malmö Redhawks på bortaplan. Senast lagen möttes vann HV71 med 4–2 i Husqvarna Garden och i omgång två drog även då HV71 det längsta strået, då efter straffslag nere i Malmö.

– Kollar man på tabellen och värdet av matchen inser man vad som krävs. Vi var inte nöjda med insatsen igår. Man ser som igår, betydelsen av första målet. Nu har vi haft förmånen i vissa matcher att göra det, men det blir ännu viktigare i fortsättningen. Det kommer bli full kubbning om varje millimeter och där måste vi upp. Jag sa det till killarna efter matchen igår att motståndare hade bättre aggresivitet och intensitet än vad vi hade, och där måset vi upp. Vi vet att vi är tillräckligt bra för att vinna. Vi måste studsa tillbaka och göra en bra prestation, fortsätter Samuelsson.

I matchen mot Linköping spelade inte Victor Sjöholm, Simon Önerud, Daniel Glad, Filip Westerlund och Nick Shore.

– Oliwer Kaski och Joonas Nättinen missar matchen p.g.a skador. Vi hoppas att Nick Shores papper blir klara. Annars är det samma spelare tillgängliga, avslutar Samuelsson.

HV71 fem senaste (5 poäng)
HV71 – Linköping HC 0–3
Växjö Lakers – HV71 5–4 OT
Linköping HC – HV71 4–3 OT
HV71 – Örebro Hockey 4–7
HV71 – Rögle BK 6–2

Malmö fem senaste (2 poäng)
Malmö Redhawks – Frölunda HC 2–3
Luleå Hockey – Malmö Redhawks 4–0
Malmö Redhawks – Skellefteå AIK 4–5 OT
Örebro Hockey – Malmö Redhawks 5–3
IK Oskarshamn – Malmö Redhawks 3–2 OT

Inbördes möten 22/23
221119 HV71 – Malmö Redhawks 4–2
220922 Malmö Redhawks – HV71 3–4 SO

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners