Tommy Samuelsson inför omstarten i HockeyAllsvenskan
Publicerad: 2021-11-09
INFÖR
Efter elva dagars spelledigt är det äntligen dags för match igen och det är en häftig vecka som väntar för HV71. Tre matcher mot tre smålandsrivaler på fyra dagar.

HV71 har under uppehållet både varit lite lediga med också tränat en hel del. Precis som det brukar vara med andra ord.

– Vi tränade fyra dagar under förra veckan med bra fart och bra kvalitet. Tyvärr hade vi lite sjukdomar och skador, men i det stora hela var det en bra träningsvecka för oss. Därefter tog vi ett par dagar ledigt innan vi återsamlades på måndag och har nu förberett oss inför det som kommer, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.

Har det varit viktigt att få ett break och kunna träna ordentligt?
– Ja, både att träna men också att kunna släppa hockeyn några dagar och få umgås med familjerna. Men att vara ledig är något som vi också behöver lära oss. Att kunna ha en on och en off-knapp.

Hur har det varit för er ledare? Har ni reflekterat över hösten under uppehållet?
– Vi hade ett stabsmöte under förra veckan och analyserade hösten och vad vi står någonstans och var vi vill. Mycket av det vi gjort har varit bra eftersom resultaten varit med oss, men det finns saker i vårt spel vi vill förädla och det har vi förmedlat till gruppen.

Nu väntar en härlig vecka med tre smålandsmöten, där HV71 möter Troja/Ljungby, Västervik och Tingsryd under loppet av fyra dagar.

– Det är fantastiskt! Det är tajt med matcherna, men jag tycker vi hanterade det på ett bra sätt förra gången och mycket handlar om att spara energi mellan matcherna.

Sist ni mötte Troja/Ljungby blev det en svängig och tuff batalj i Ljungby. Vad vill du se imorgon?
– Framför allt att vi kommer upp i tävlingsnivå. Det är den stora utmaningen efter ett break på elva dagar. Men det har sett ok ut på träningarna denna vecka och jag hoppas vi kan komma upp en nivå till imorgon.

Till onsdagens match mot Troja/Ljungby är Taylor Matson och Christoffer Törngren tillbaka efter sina hjärnskakningar. Dessutom är Pontus Netterberg redo för spel igen och i nuläget är det bara Alexander Ytterell som är på skadelistan. Saknas däremot gör också Victor Sjöholm, Zion Nybeck och Emil Andrae pga landslagsspel.

Det gör att Kalle Holm kommer in och gör debut i HockeyAllsvenskan. Kalle Holm blir då ytterligare en i raden av spelare med HV71 som moderklubb som representerar HV71:s herrlag denna säsongen (övriga är Simon Önerud, Daniel Bertov och Nichlas Torp. Dessutom är David Ullström med i truppen).

– Det är häftigt och skickar bra signaler neråt i organisationen men även utåt att HV71 har en bra verksamhet. Kalle har gjort ett gott intryck under tiden han tränat med oss så det ska bli spännande att se honom i action imorgon, avslutar Tommy Samuelsson.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners