Johan Lindbom inför Timrå borta
Publicerad: 2023-02-02
Inför
Ikväll väntar återigen Timrå IK när SHL är framme i omgång 40. Vi har tagit ett snack med nya huvudtränaren Johan Lindbom inför kvällens match.

HV71 och Timrå möttes så sent som i tisdags i Husqvarna Garden och då var det Timrå som drog det längsta strået. Gästerna vann med 3–1 efter två snabba mål i inledningen av matchen.

– Vi fick en dålig start, jag vet inte om det var lite för laddat, för jag tycker att energin fanns där från början men vi hade inte huvudet med oss riktigt i första perioden. I den andra och tredje perioden gjorde vi det riktigt bra, framför allt i andra perioden då vi stod upp bra och skapade en hel del. I tredje kanske vi inte fick lika många skott på mål, men vi hade tre jättechanser till kvittering. Jag tycker vi var värda någon poäng, säger Lindbom.

Johan Lindbom och Pelle Gustafsson kom in i laget i början på veckan och slängdes in i hetluften direkt. Nu några dagar och träningspass senare är det ny match, men några större förändringar i spelet är inte aktuellt.

– Vi uppfinner inte en ny spelplan utan vi är inne och skruvar lite, men det viktigaste är att få med sig gruppen i de ändringar vi gör. Det är det vi önskar att få se på isen ikväll, fortsätter Lindbom.

Laget begav sig på torsdagseftermiddagen med flyg upp till Timrå för kvällens match mot tabellsexan. Senast lagen möttes i Timrå var i slutet av september där hemmalaget vann med 4–3 efter förlängning. Där gjorde HV71 en stark upphämtning då man gick från 1–3 till 3–3.

– Det är en tuff motståndare. Vi har pratat mycket om starten i matchen, något som har förstört för oss mycket under säsongen. Vi måste ha en defensiv tanke i vårt spel från början. Sen har vi vuxit in i många matcher, men då har det oftast varit för sent. Vi har lagt stort fokus på starten inför ikväll, avslutar Lindbom.

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners