Hugo Alnefelt återvänder till HV71
Publicerad: 2024-06-11
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med målvakten Hugo Alnerfelt som återvänder till klubben han lämnade för spel i Nordamerika 2021. ”Att få komma hem till laget man har närmst hjärtat känns helt underbart”, säger Hugo Alnefelt.

Hugo Alnefelt kommer från tre säsonger i Tampa Bay Lightnings organisation där det mest blivit spel i AHL-laget Syracuse Crunch. Nu står det klart att han återvänder till HV71 som han lämnade 2021.

– Jag är otroligt motiverad och taggad över att få spela i HV71 igen och får nästan gåshud när jag tänker på det. Att få komma hem och spela i laget man har närmst hjärtat känns helt underbart.

– Jag har lärt mig mycket både på och utanför isen under de tre säsongerna jag varit i Nordamerika ser nu fram emot att träffa mina nya lagkamrater och ta steg tillsammans med dem i rätt riktning för HV71, säger Hugo Alnefelt.

Den 22-årige målvakten har tidigare fyra säsonger bakom sig i HV71 där han gick på hockeygymnasiet i Huskvarna. Efter åren i juniorlagen belönades Hugo Alnefelt med ett a-lagskontrakt med HV71 2020. Han har under karriären representerat Sverige på alla ungdoms- och juniornivåer och var en starkt bidragande spelare när Sverige vann guld i U18-VM 2019.

– Hugo är en väldigt talangfull målvakt och har trots sin unga ålder samlat på sig mycket erfarenhet både nationellt och internationellt. Han har sin bästa tid framför sig och kommer att bilda en spännande målvaktstrio tillsammans med Frederik Dichow och Olof Glifford, säger Chris Abbott, General Manager i HV71.

Kontraktet med Hugo Alnefelt gäller i tre år.

FAKTA / ALNEFELT
Född: 010604, Danderyd
Moderklubb: SDE
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 191cm/91kg

Tidigare klubbar: SDE, IFK Täby, AIK, HV71, Syracuse Crunch, Tampa Bay Lightning

Spelarmeriter: TV-pucken vinnare 2017, Guld U18-VM 2019

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners