Johan Davidsson inför Leksands IF- HV71
Publicerad: 2023-10-07
INFÖR
Efter segern i torsdags mot Växjö Lakers åker HV71 till Leksand för lördagsmatiné i Tegera Arena. HV71:s assisterande tränare Johan Davidsson vill se en lika gedigen insats som på torsdagskvällen. ”Vi spelade ett smartare försvarsspel och bjöd inte på mycket”.

HV71 tränade på fredagsförmiddagen laget satte sig på bussen till Leksand. Matchen mot Växjö är färdiganalyserad och enligt HV71:s assisterande tränare Johan Davidsson finns det många positiva delar att ta med sig till Dalarna.

– Vi gjorde många bra saker mot Växjö och framför allt var vi rejäla i försvarsspelet och spelade smartare i mittzon. Vår defensiv och att vi inte bjöd Växjö på speciellt många chanser gjorde också att vi kunde dra nytta av det i anfallsspelet.

Förra veckan släppte vi in 14 mål och igår var det ett helt annat försvarsspel. Hur ser du på skillnaden?

– Innan matchen kokade vi ner några saker att fokusera på och alla killarna följde den gameplan som vi gjort upp. Vi spelade alltid med täckning och fart i hemgångarna och då skapar inte motståndarna speciellt många chanser.

På lördagen väntar veckans andra match och Leksands IF står för motståndet. Ett Leksand som också vann sin senaste match – mot MoDo med 4-0.

– Leksand har precis som vi blandad i prestationerna och vi vet inte riktigt var de står. Men man får alltid räkna med att hemmalaget vill flyga ut de första 10 minuterna och det gäller att vi är redo för det.

I matchen mot Växjö spelade HV71 med fyra juniorer på isen (Moelgaard, Landén, Träff och Pettersson). Tränare Davidsson är nöjd med vad han fick se.

– Fantastiskt kul att se våra unga killar ta för sig på det sättet de gör. Det bådar gott för framtiden och de kommer att få flera chanser att visa upp sig. Extra roligt att en av dem är från Huskvarna också, säger Davidsson och skrattar.

Mot Växjö saknades Oliwer Kaski, Herman Hansson, Isac Brännström och Oskar Stål Lyrenäs och när laget åkte till Leksand var den sistnämnda med och redo för spel igen.

– Oskar har sett pigg ut på träningen och spelar mot Leksand. Däremot följer inte Isac Brännström med upp utan får vila upp sig från sin sjukdom över helgen, hälsar Johan Davidsson, assisterande tränare i HV71.

Fem senaste HV71
HV71-Växjö Lakers 4-1
Skellefteå AIK- HV71 3-1
Luleå Hockey-HV71 5-2
MoDo Hockey-HV71 6-1
HV71-IK Oskarshamn 6-2

Fem senaste Leksands IF
MoDo Hockey-Leksands IF 0-4
Färjestad BK-Leksands IF 5-0
Leksands IF-Skellefteå AIK 1-2
Linköping HC-Leksands IF 0-3
Leksands IF-Rögle BK 4-1

Matchen börjar 15:15 och sänds på TV4 Play

Johan Freijd